Eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı Samsun'da

TAKİP ET

Eğitimci ve Köşe Yazarı Ali Erkan Kavaklı, İlkadım Şehit Ahmet Altunoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle 'Başarıya Götüren Yolda Okumanın Etkisi' adlı seminerde bir araya geldi.

“Başarıya Götüren Yol, Bilge Öğretmen, Başarı İnanç İşidir” gibi bir çok esere sahip olan ve Eğitimci olmasının yanı sıra köşe yazarlığı da yapan Kavaklı , İlkadım Şehit Ahmet Altunoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine “Başarıya Götüren Yolda Okumanın Etkisi” adlı seminerde önemli bilgiler verdi.

ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR

Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır, başarı bedel ister ve doğru strateji ister diyen Kavaklı; “Beynin öğrenme yaşı yoktur. Herkes beyninin kapasitesini okuyarak dinleyerek geliştirebilir. Öğrenmek sürekli devam edecek bir süreçtir. Her insanda ortalama 1 buçuk kiloluk bir beyin vardı. Her beyinde ortalama aynı nöron sayısına sahiptir. Einstein’ın beyni sizlerden büyük değildi. Bu yüzden başlangıçta herkes aynıdır” dedi.

İYİ ŞEYLERLE MEŞGUL OLUN

Seminerin bir bölümünü interaktif olarak gerçekleştiren Ali Erkan Kavaklı, Kendinizi iyi şeylerle meşgul edin, iyimser olun iyi hazırlanın, gün herkes için 24 saattir, mazaretler sizin düşmanınızdır, ne kadar mazaretiniz varsa o kadar başarısız olursunuz gibi bir çok konu başlığını uygulamalı anlatımlarla öğrencilere aktardı.

Seminerin sonunda İlkadım Şehit Ahmet Altunoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle sohbet eden Eğitimci Ali Erkan Kavaklı, kitaplarını imzaladı ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.