Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği yollarda!

TAKİP ET

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD) tarafından 'Bisiklet Yolu, Bisikletlinin Hakkı' sloganı ile bisiklet turu düzenlendi.

Atakum Halk İskelesinden başlayan etkinlik sahil bisiklet yolu boyunca devam ederek Canik İlçesi sınırlarında bulunan Bandırma Gemi Müzesine kadar devam etti. Etkinliğe 40 kadar bisikletli katıldı. Etkinlik boyunca zaman zaman yayalar ve motorlu taşıt sürücüleri tarafından işgal edilen bisiklet yolunda ilerleme zorluğu çeken dernek üyeleri, düdükleri ile bu işgale tepki gösterdi.
Dernek Başkanı Tanju Subaşı tarafından yapılan basın açıklamasında “Havaların ısınması ile birlikte vatandaşlarımız kendilerini sahil kenarlarına atmaya başladı. Sahil şeridi boyunca biz bisikletliler için özel olarak yapılan bisiklet yolları ne yazık ki yayalar, motorlu taşıt sürücüleri, elektrikli motosiklet sürücüleri, koşu yapanlar, bebek arabası ile bebeğini gezdirenler ve evcil hayvanlarını gezdirmeye çıkaran insanlar tarafından yoğun olarak kullanılmaya, işgal edilmeye başlandı. Vatandaşlarımızı elimizden geldiğince uyarmaya çalışıyoruz fakat bazen bu uyarı bazen ters tepebiliyor ve haklıyken haksız duruma düşebiliyoruz. Bu etkinlik ile amacımız bisikletliler için özel olarak yapılan bisiklet yollarının yayalar ve özel taşıt sürücüleri tarafından eğlence ve park amaçlı işgal edilmemesidir.” dedi.