Ekolojik Yaşam'dan 'Trafikte biz de VARIZ!' bisiklet turu

TAKİP ET

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyeleri 'Trafikte biz de VARIZ!' sloganı ile bisiklet turu düzenledi.

Atakum Halk İskelesi’nden başlayan bisiklet turu altmış bisikletçinin katılımı ile Çakırlar Korusu’na kadar devam etti. Çakırlar Korusu’nda basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Tanju SUBAŞI “Dünya nüfusu hızla artmakta, bu artış beraberinde ulaşım sorununu ve çevre kirliliğini getirmektedir. Birçok Avrupa ülkesinde bisiklet yolu ağları hızla geliştirilmekte ve birçok ülkede bisiklet dostu şehirler inşa edilmektedir.

Samsun’da hazırlanan ana ulaşım planı içerisinde yer alan bisiklet konusu ciddiye alınmalı ve bisiklet yolu ağları geliştirilerek şehir içi ulaşımda bisiklet teşvik edilmelidir. İlkadım ve Atakum sahilinde hazırlanan bisiklet yolları şehir içi ulaşım noktasında yetersiz ve mevzuata uygun değildir. Samsun’da acil olarak ana arterler belirlenmeli ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımı yaygınlaştırılmalıdır.

Bisiklet yalnızca eğlence ya da spor aracı olarak görülmemelidir. Karayolları Trafik Kanunu’nda bisiklet: “Üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden MOTORSUZ TAŞITLARDIR.” ibaresi yer almaktadır. Bu nedenle yerel yöneticilerimiz çevre dostu ulaşım aracı olan “BİSİKLET” konusunda ciddi yatırımlar yapmalıdır. Bu nedenle “Trafikte biz de VARIZ!” dedi.