En çok vaka görülen illere ilave yasaklar geldi, Samsun'da yeni tedbirler alınır mı?

TAKİP ET

En çok vakanın görüldüğü iller arasında ilk 5'te bulunan Giresun'un ardından Trabzon'da da ek tedbirler alındı. Nüfusa oranla en fazla olduğu iller sıralamasında ilk 5'in içinde bulunan Samsun içinde ilave tedbirlerin alınıp alınmayacağı merak konusu oldu.

Samsun Son Dakika Haber - Sağlık Bakanlığı, 'covid19.saglik.gov.tr' adresinde Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayılarının nüfusa oranla en fazla olduğu iller sıralamasında ilk 5 sırada Karadeniz Bölgesi'nden Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun aldı. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu tabloya göre 8-14 Şubat tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller arasında ilk 5'te bulunan Giresun'un ardından Trabzon'da da ek tedbirler alındı. Giresun'un ardından Trabzon'da da köy ve mahallelere çıkışlar yasaklandı. Kentte özellikle Trabzonspor maçının olduğu günlerde bir araya toplanan grupların televizyondan maç izlediği duyumları üzerine sıkı denetim kararı alındı.

TRABZON DA YENİ TEDBİRLER
Trabzon'da İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca, "Kentte cenaze namazlarının en fazla 30 kişi ile sınırlandırılarak kılınması, evlerde toplu olarak bir araya gelinmeler ve aile içi buluşmalara denetim getirilmesine kadar alınan tedbirlere yenileri eklendi. Cadde ve sokaklarda artırılan polis ekipleri ile Hayat Eve Sığar (HES) kodu denetimleri yoğunlaştırıldı. Kısıtlamalarda ilçe geçişlerine, köy ve mahallelere çıkışlara izin verilmeyecek, giriş ve çıkışlarında polis kontrol noktaları oluşturulacak."

SAMSUN'DA DA YENİ KARARLAR ALINIR MI?
Alınan bu kararların ardından vaka sayılarının artış gösterdiği Samsun'da da ek kararlar alınır mı? sorusu akıllara geldi. 
Samsun’da “Hayat Eve Sığar (HES)" uygulaması korona virüsü yoğunluk haritasındaki 3 haftalık değişime bakıldığında yüksek risk anlamına gelen kırmızı bölgeler artışa geçti.
3 hafta önce kırmızı bölgenin neredeyse kalmadığı Samsun'da şuan kırmızı bölgelerin artış göstermesi tedbirlerin önemini bir kez daha vurguladı.

VALİ DAĞLI UYARDI
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'da yayımladığı mesaj ile Samsunluları uyandı. Vali Dağlı, "Kıymetli hemşehrilerim;
Koronavirüs vakalarında yaşanan artışın önüne geçmek için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları, salgının kontrol altına alınabilmesi açısından önem arz etmekle birlikte, bu mücadelede başarıyı yakalayabilmemiz,ancak sizin gayret ve desteğinizle olacaktır.
Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olanların, muafiyet sebebinin zaman ve güzergâh açısından
uyumluluğu kontrol noktalarımızda denetleneceğinden, herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşmamanız için bu hususa dikkat etmenizi istirham ediyor, hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum." dedi.

Gazeteniz Olsun Haber Merkezi

Samsunda yeni tedbirler alınır mı