Engeli Olan Çocuklar İçin Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi

TAKİP ET

'Engeli Olan Çocuklar İçin Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi' Projesi Öğretmen Eğitimleri Samsun' da başladı.

Samsun’da üç gün süresince devam edecek olan  “Engeli Olan Çocuklar İçin Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi” Projesi eğitimlerin açılış programına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen burada yaptığı yaptığı konuşmada, Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüzün faydalanıcı ve uygulayıcı olduğu bu projede bu yılda Samsun ayağını başlatmış bulunuyoruz." dedi.

Samsun genelinde 6 anaokulu ve 4 ilkokulu olmak üzere 10 okulun bu projenin kapsamı dâhilinde olduğunu belirten Esen, "kapsayıcı eğitim denildiği zaman, eğitime ulaşım, eğitimden faydalanma dendiği zaman tüm okullarımızın gündemine giriyor. Burada öğreneceğiniz ve ortaya koyacağınız farkındalığın tüm ilimizi kapsayacak nitelikte olmasını ve başarılı, verimli bir eğitim süreci geçirmenizi diliyorum” dedi.
“Engeli Olan Çocuklar İçin Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi” Projesi  Nedir?
Projeyle, kaliteli kapsayıcı eğitim sağlanması yoluyla engeli olan çocukların (3-7 yaş arası) erken çocukluk eğitimine ve ilkokul 1. sınıfa erişimlerinin artırılması planlanıyor. Projede, çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerinin iyileştirilmesi, engeli olan çocukların ailelerinin ve çocukların bakımını üstlenen kişilerin kapsayıcı eğitim hakları, imkânları ve okul-aile iş birliğinin önemi hakkındaki farkındalıklarının artırılması, karar vericilerin, engeli olmayan çocukların aileleri ve çocukların bakımını üstlenen kişilerin, engeli olan çocukların kaliteli kapsayıcı eğitim alma haklarına ilişkin farkındalıklarının artırılmas amaçlanıyor.ı Bu konuda desteklerinin sağlanması, Öğretmenlere, 3 – 7 yaş arası tüm çocuklara kaliteli kapsayıcı eğitim sunabilecekleri şekilde bilgi ve becerilerin kazandırılması planlanıyor.

Proje, Samsun ile Antalya, Bursa, Gaziantep, İzmir, Konya olmak üzere 6 pilot il de yer alan 90 pilot okula devam eden 3-7 yaş arası tüm çocukları kapsıyor. Bu çocukların aileleri ve bakımını üstlenen kişileri, bu okullarda görev yapan öğretmenleri, okul yöneticisi ve diğer eğitim personelini dekapsayan proje üç yıl süreceği belirtiliyor.

2-4 eylül tarihleri arasında düzenlenen Samsun’ daki eğitimlerde Temel Eğitim Genel Müdürlüğünden Proje Sorumlusu Cemal Tinkılıç ve Doç. Dr. Burcu Şimşek ile Ar. Gör. Betül Yılmaz’ da UNICEF temsilcisi olarak bulunuyor.