Engelliler Aktif Yaşam Merkezi'nde sona gelindi

TAKİP ET

Çarşamba'da 2016 yılı sonunda protokolü imzalanan ve 2018 yılında inşaatına başlanan 'Engelliler Aktif Yaşam Merkezi' inşaatında sona gelindi.

BİRLİKTEN DOĞAN PROJE
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba Ticaret Borsası arasında “Engelli bireylere yönelik aktif yaşam merkezi yapılması ve işletilmesine ilişkin işbirliği protokolü çerçevesinde yapılan yerleşkenin inşaatında son çalışmalara gelindi.
İmzalanan protokol çerçevesinde yer tahsisi Çarşamba Ada Park Mevkiinde Hazine Müsteşarlığı tarafından gerçekleşti. Yerleşkenin temeli ile kaba inşaatı Çarşamba Belediyesi tarafından yapıldı. Çarşamba Ticaret Borsası’da tüm ince detaylarıyla binayı tamamlıyor. Merkezin işletilmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devrinden sonra Eylül 2018 tarihinde Çarşamba’da hizmet vermeye başlaması planlanıyor. 

ENGELLİ  YOKTUR, ENGELLERİ KALDIRILMAYAN VARDIR
Projenin birlik ve beraberlik içerisinde hızla başladığını ve aynı hızla devam ettiğini vurgulayan Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz,”ilçemiz için gurur kaynağı bir başka çalışmaya dönemin Kaymakamı Caner Yıldız ve Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar ile 2016 yılı sonunda başlamıştık” dedi.  Çarşamba Ticaret Borsası olarak; Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ile birçok çalışmada bulunduklarını da kaydeden Kazım Yılmaz, “Eğitimde, sosyal hayatta, ekonomide ilçemizin ve şehrimizin ileri seviyelere ulaşma noktasında mücadelemiz devam ediyor” diyerek,  “Engelli birey yoktur, engelleri kaldırılmayan birey vardır” ilkesiyle bu projede bulunduklarının da altını çizen Yılmaz, “Kurulacak ‘Aktif Yaşam Merkezi’ engelli bireyleri, yaşlıları eğitmek, onlara mesleki iş becerilerini kazandırmak ve istihdamlarını sağlayarak günlük hayata katılmalarını kolaylaştırmak amacıyla yapılıyor.

Bu merkezin ilçemize yapılması noktasında emek veren katkıda bulunan Sayın Kaymakamımız Caner Yıldız’a, Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar’a teşekkür ediyor, Çarşambamıza hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.