Engellilerde spor eğitimi seminerleri gerçekleştirildi

TAKİP ET

Engellilerin her türlü fiziksel aktivite, hareketlilik, oyun ve sporla ilgili projelerin ve uygulamaların ilgili kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, sosyal taraflar ve sivil toplum örgütleri işbirliği ile yürütülmesini amaçlayan "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında seminerler gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde olan Beyazay Derneği' nin başlattığı, "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında spor etkinliklerine rehberlik edeceklere teorik ve uygulamalı eğitim seminerleri verildi.

Samsun ilinde, 16 Şubat 2016 tarihinde; Samsun Valiliği, Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şubesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde imzalanan protokol ile "Aşmak İçin Hareket" kampanyası yürütülmeye başlandı.

Samsun' un çeşitli ilçelerinden gelen ve ilçelerde kampanyanın yürütülmesini sağlayacak olan Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerine, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü temsilcilerine ve Ondokuzmayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden gelen gönüllüler ile Samsun Beyazay gönüllülerine, "Engellilerde Spor" konusunda, üç gün süren, içerik eğitimi verildi. Seminerlerin ilki 17 Mart 2016 tarihinde, Atakum Gençlik Merkezi' nde, Gençlik Liderlerine yönelik düzenlendi. Seminerlerin ikincisi, İlkadım Olgunlaşma Enstitüsü Konferans Salonunda, Beyazay Derneği Başkanı Mehmet AKBULUT yönetiminde gerçekleşti. Seminer; İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Engellilerde Egzersiz Spor Bölümü Başkanı Doç.Dr.Nurettin KONAR Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Özel Sporcular ve Engelliler Şube Müdürü Şeyda Sağlam GÜNDÜZ de katıldılar.

18-19 Mart 2016 tarihlerinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda uygulamalı seminerlere geçilerek, teoride edinilen bilgiler pratikte de uygulanarak pekiştirilmesi sağlandı.