Engellilerden Karaaslan'a tablo ve şiir

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, kara kalem tablosunu çizen engelli Emine Reçber'in eğitim gördüğü Dr. Nejat Akyol Engelli Bakım Merkezi'ni ziyaret etti.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, çizdiği kara kalem tablosunu Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz aracılığı ile kendisine ileten Emine Reçber'in eğitim gördüğü, Tekkeköy ilçesindeki Dr. Nejat Akyol Engelli Bakım Merkezi'ni ziyaret etti.

Ziyarette Karaaslan'ın kara kalem tablosunu çizen Emine Reçber tarafından karşılanan Karaaslan, ''Yusuf Ziya Yılmaz başkanımızı bu merkezi ziyaret ettiğinde Emine Reçber, 'Ben Çiğdem Karaaslan için bir şey yaptım, bunu ona verir misiniz? demiş. Başkan bey bu çalışmayı bana verince çok duygulandım. Bu nedenle Emine Reçber'i ve merkezi ziyaret ettim'' dedi. Engelli Emine Reçber ile bir süre sohbet eden Karaaslan, ardından eğitim verilen sınıfları gezerek, yaptıkları çalışmalar incelendi. Merkezde eğitim gören bir başka engelli ise Çiğdem Karaaslan adına yazılan şiir okudu.

 

Hediye edilen tablo nedeniyle çok duygulandığını belirten Karaaslan, ''Benim de kız kardeşim de hem zihinsel hem de bedensel engelli. Onunla ikiz gibi büyüdük. Bu konulara duyarlı olmanın nedeni belki de kardeşimin bana öğrettikleridir. Kardeşim hiç konuşamadı ama konuşmadan bizlere gözleriyle çok şey anlattı. Biz ailecek ondan çok şey öğrendik. Bizim evde en değerlimiz odur" dedi.

AK Parti hükümetlerinin engelli ve engelli hakları konusunda çok önemli adımlar attığını belirten Karaaslan, "Engelli hakları gibi bir konu Türkiye'nin gündeminde yokken 2005 yılında çıkan yasa ile önemli aşama kaydettik. Daha yapacak çok işimiz var. Sizlerin hayatın her alanında olmanız, hiçbir sıkıntı çekmemeniz lazım. Şehirlerimizi daha ulaşılabilir kılmak, engellilerimizin kamuda ve özel sektörde iş sahibi olması için çalışıyoruz." dedi.