Erçal Group'tan Geleneksel İftar Yemeği

TAKİP ET

Erçal Group tarafından bu yıl 4'cüsü düzenlenen ve geleneksel hale gelen iftar yemeği yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Erçal Group tarafından bu yıl 4’cüsü düzenlenen ve geleneksel hale gelen iftar yemeği organizasyonu Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürü Ali Aydemir, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Soğuk, Yargıtay Üyesi Hakim Mehmet Osmanoğlu, Yeşilyurt Demir Çelik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yeşilyurt, Borsan yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şenocak, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı ve Avrasya Konsey ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyon Başkanı
Eren Günhan Ulusoy, Özyılmaz Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Yılmaz ile çok sayıda işadamı Erçal Group müşterileri ve misafirlerinin katılımı ile düzenlenmiştir. 

Davet için değerli misafirlere teşekkür konuşmasını yapan Erçal Group Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Erçal “Bu yıl 4.’sünü düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz iftar davetimize katılımlarınız bizleri ziyadesiyle onurlandırdı, gururlandırdı. Hepinize şahsım ve Erçal Group adına çok teşekkür ediyorum. 
İnsanlar arasında dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve kalp birliğinin perçinlenmesine vesile olan Ramazan ayı, sahip olduğumuz nimetlere şükretmemizi ve bu nimetlere sahip olmayan ihtiyaç sahiplerini kendimizden önce düşünmemiz gerektiğini bizlere anımsatır. Bu ay; ihtiyacı olanları hatırlamanın, yardım etmenin ayı olduğu için kutsal ve bereketlidir. Ramazan; sevgidir, samimiyettir, paylaşımdır. Bizler birbirimize tebessüm etmeyi unutmadan, birbirimizi kırmadan, saygılı ve hoşgörülü davranarak bu kutsal ayın gerçek amacına ulaşmasını sağlayabiliriz. Unutmayalım ki; birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe her geçen gün daha da güçleneceğiz. Rabbim, bu Ramazan-ı Şerif’i; milletimizin, tüm İslam dünyasının ve tüm insanlığın birliğine ve beraberliğine vesile kılsın.  Hepimize bu kutlu zamanların feyzinden, bereketinden, rahmetinden istifade etmeyi nasip etsin.


İş hayatının yoğun ve hızlı temposundan zamanın nasıl geçtiğini bile anlayamıyoruz. Dolayısıyla birbirimize de zaman ayıramıyor, birbirimizi ziyaret edemiyoruz. Ancak; bu tür davet ve organizasyonlarda bir araya gelip, sohbet etme, hasretliklerimizi giderme ve kaynaşma imkânı bulabiliyoruz. “ diye konuştu.
Burhan Erçal konuşmasını şu sözlerle tamamladı “Erçal Group olarak, sizlerle birlikte olma imkânı elde ettiğimiz bu özel günde belirtelim ki;  sizlere laik olmaya ve en iyi şekilde hizmet etmeye gayret edeceğiz. Ülke olarak içerisinde bulunduğumuz bu zor dönemlerde, bizler tüm ekibimizle ülkemiz için çok çalışıp, çaba sarf ederek üreteceğiz. Unutmayalım ki; azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Yeter ki; birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. İnşallah en kötü günler geride kalmıştır. Gelecek hepimiz için umut verici olsun, bu günlerden daha iyisi olsun diye temenni ediyorum. 
Bu yıl iftar programımızın çok özel bir durumu da söz konusu, bildiğiniz üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milli mücadele meşalesini yaktıkları Samsun’a çıkış tarihleri olan; 19 Mayıs 1919’un 100.Yılı arifesindeyiz. İki gün sonra Milli mücadelemizin başlangıcının tam 100.Yılı olmaktadır. Bu vesileyle; Milli mücadelemizi başlatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere, mücadelede görev alan, şehitlik ve gazilik mertebesine varan tüm asker ve vatandaşlarımızı minnetle ve hayırla yaad ediyorum. Bu mücadele ruhunun, gelecek nesillere de en iyi şekilde anlatılmasını temenni ediyorum.” dedi.
İftar organizasyonunda söz alan Samsun Valisi Osman Kaymak “Bir güzel tatlı bir telaşa içerisindeyiz 19 Mayıs 1919 100. yıl kutlamaları devam ediyor. Aslında bizim amacımız 100. yıl kutlamalarını yıl boyuna yaymaktı. Ocak'tan Aralık ayına kadardı. Asıl olan 19 Mayıs günü. O günde Cumhurbaşkanımız, siyasi partilerin genel başkanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu geliyor. İnşallah pazar günü Samsun Türkiye'nin başkenti olacak. Tüm liderler Samsun'da olacak. Bizim için onur meselesi, 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a geldiğinde gerçekten Anadolu üzerinde kara bulutlar dolanıyordu. İnsanlarda ümitsizlik hat safhadaydı. Atatürk insanları bir arayla toplayarak kurtuluş mücadelesini başlattı. Şuanda da kurtuluş mücadelesi devam ediyor. Kurtuluş savaşı devam ediyor" dedi. 


Samsun Valisi Osman Kaymak sözlerine şu şekilde son verdi “Bu toprakların kolay coğrafya olmadığını da söyleyen Osman Kaymak, "Bu topraklarda gözü olanlar var. Gözü olanlara da en büyük cevabımız birlik beraberliğimiz. Onun için liderlerin Samsun'a gelmesi çok anlamlı Samsun İlkadım kenti olarak buna öncülük yapıyor. Bütün liderlerin toplanması Samsun'un tekrar önemini ortaya koyuyor. Ümit ediyorum programlar aksamadan, planlandığı gibi devam edecek. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendisi 19 Mayıs 1919 100.Yıl kutlamalarını himayelerine aldılar. Cumhurbaşkanımızın daveti ile genel başkanlar da Samsun'a geliyorlar. 13.30'daTütün İskelesine herkesi bekliyoruz".
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, Ramazan ayının ortalarına gelindiğini, ramazanın bereketinden feyzinden herkesin istifade etmesini temenni etti. Erçal Group Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Erçal, "İnsanlar arasında bu ay yardım etme ayı olduğu kutsal bir aydır. Ramazan, sevgi, samimiyet, paylaşımdır, hoşgörüdür. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe her geçen gün daha da güçleneceğiz. Bu tür davet ve organizasyonlar sohbet etme ve kaynaşmadır.  Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. İftar programımızın çok özel bir durumu söz konusudur. Milli mücadele ateşinin yakıldığı 100. yılındayız. Milli mücadelemizi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silahlık arkadaşları şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşanları minnetle yat ediyoruz" şeklinde konuştu.

Burhan Erçal