Erdoğan'ın imzasıyla Samsun'da 20.5 milyon liralık teşvikli yatırım

TAKİP ET

Samsun'da Ekonomi Bakanlığı'ndan temmuz ayında teşvik belgesi alan yatırımcılar belli oldu. 7 yatırımcı devletten teşvik desteği alırken, toplam sabit yatırım tutarı 20 milyon 566 bin TL oldu. Teşvik belgeleri kapsamında 250 kişilik istihdam öngörülüyor.

Resmi Gazete’nin 13 Eylül tarihli mükerrer sayısında yer alan temmuz ayı yatırım teşvik belgelerine ilişkin listeye göre, Samsun'da teşvik belgesi alan kurum ve kuruluşların sabit yatırımları 20 milyon 566 bin TL olarak belirlendi. Teşvik belgeleri kapsamında 250 kişilik istihdam öngörülüyor.

BAFRA’YA İLOKUL, ORTAOKUL, LİSE

Samsun'da Temmuz ayında devletten teşvik belgesi alan ilk yatırımcı Bafra Çözüm Eğitim ve Öğretim Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi oldu. Komple yeni yatırımı için 'bölgesel öncelikli yatırım' desteği alan firma, sigorta primi işveren hissesi 6 yıl, vergi indirimi yüzde 80, YKO yüzde 40, KDV istisnası ve faiz desteğinden yararlandı. 288 öğrenci kapasiteli ilkokul,192 öğrenci kapasiteli ortaokul,  288 öğrenci kapasiteli lise ve 40 öğrenci kapasiteli anaokulu yapacak olan firmanın toplam yatırım tutarı ise 4 milyon 140 bin TL oldu. Yatırım kapsamında 50 kişi istihdam edilecek

ŞENOL MAKİNA BÖLGESEL DESTEK ALDI

Samsun'da temmuz ayında Serkan Şenol Şenol Makina ise komple yeni yatırımı için 'bölgesel desteklerden' yararlandı. KDV istisnası, vergi indirimi yüzde 70, YKO yüzde 30, sigorta primi işveren hissesi 6 yıl teşviği alan firma eleme makinası ve konveyör bant üretimi yapacak. 2 milyon 470 bin TL tutarındaki yatırımda 15 kişi istihdam edilecek.

SAMSUN’A BİR SERA DAHA KURULUYOR

Atagen Sağlık Ürünleri ve Laboratuvar Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ise  komple yeni yatırımı için 'bölgesel desteklerden'; sigorta primi işveren hissesi 5 yıl, vergi indirimi yüzde 60, YKO yüzde 25, KDV istisnası ve faiz desteği aldı. 20 bin metrekarelik alanda bitkisel üretim için sera kuracak olan firma 2 milyon 802 bin TL tutarındaki teşvikli yatırımında, 20 kişi istihdam edecek.

MOBİLYA SEKTÖRÜNE DE TEŞVİK

Samsun'da temmuz ayında teşvikten yararlanan Ermetal Profil Çelik Demir Ürünleri Tekstil Mobilya Otomotiv Nakliye İnşaat Ticaret Sanayi Limited Şirketi ise , mobilya imalatı sektöründe faaliyet gösteriyor. Komple yeni yatırım için 'bölgesel desteklerden’ yararlanan firma, sigorta primi işveren hissesi 5 yıl, vergi indirimi yüzde 60, YKO yüzde 25, KDV istisnası, faiz desteğinden yararlandı. Yılda 30 bin adet yatak üretimi yapacak olan firma 2 milyon 600 bin TL tutarındaki yatırımında 35 kişi çalıştıracak.

TEKNİK VE MESLEKİ LİSE AÇACAK

Eğiten Özel Eğitim ve Öğretim Kurumları Ticaret Limited Şirketi ise komple yeni yatırımı için 'bölgesel öncelikli yatırımlardan’ yararlandı. Sigorta primi işveren hissesi desteği 7 yıl, vergi indirimi yüzde 80, YKO yüzde 40, KDV istisnası, faiz desteği alan firma 600 öğrenci kapasiteli teknik ve mesleki ortaöğretim kurumu açacak. 6 milyon 391 bin TL tutarındaki yatırımda 100 kişi istihdam edilecek

PLASTİK KASA İMALATI YAPACAK

Samsun'da temmuz ayında teşvik belgesi alan SHM Plastik Geri Dönüşüm Nakliye  Sanayi Ticaret Limited Şirketi de, komple yeni yatırım için 'genel desteklerden' KDV istisnasından yararlandı. Firma; yılda 840 bin adet plastik kasa üretimi yapacak. 893 bin 11 TL tutarındaki yatırımda 15 kişi istihdam edecek.

KONFEKSİYON FABRİKASINA TEŞVİK

Hakel Reklam Ambalaj İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi  ise kürk hariç giyim eşyası imalatı komple yeni yatırım  için genel desteklerden yararlandı. KDV istisnası yılda 150 bin adet konfeksiyon ürünleri imalatı yapacak olan firma 1 milyon 270 bin TL tutarındaki yatırım ile 15 kişiyi istihdam edecek.

Kaynak; samsungazetesi