Eski Başkan İkiz'den kardeş belediye Merkez Jupa'ya ziyaret

TAKİP ET

Önceki dönem Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Balkan Türkleri Konfederasyonu Kurucu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş ile birlikte Makedonya'da Havza Belediyesinin kardeş belediyesi olan Merkez Jupa Belediyesi Başkanı Ariyan İbrahim davetlisi olarak Kuzey Makedonya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’in yoğun programı nedeni ile katılamadığı ziyaret programında Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Balkan Türkleri Konfederasyonu Kurucu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş ilk olarak Merkez Jupa Belediyesini ziyaret ederek burada Belediye Başkanı Ariyan İbrahim’i ziyaret ettiler.
Burada konuşan Önceki dönem Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Merkez Jupa Belediyesi ile kardeşlik protokolünün kendi döneminde imzalandığını belirterek; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün atalarının toprakları olan ve Ali Rıza Efendinin Dedesi Ahmet Efendinin köyü olan Kocacık’ın bağlı olduğu Merkez Jupa Belediyesi ve bu bölge bizler için çok önemli. Bizlerinin bir parçası olan bu topraklar ile kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirmek ve değerli dostumun Merkez Jupa Belediyesi Başkanı Ariyan İbrahim ile bir araya gelmekten dolayı mutluyum.” Dedi.
İkiz yoğun programı nedeni ile ziyaret programına katılamayan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’in selamlarını Merkez Jupa Belediyesi Başkanı Ariyan İbrahim’e illeti.
Merkez Jupa Belediyesi Başkanı Ariyan İbrahim ise İkiz ve Altuntaş’a ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek; “Değerli dostum Sayın Murat İkiz davetimize icabet edip buralara kadar bizler için geldi. Havza ile olan kardeşlik bağlarımız her zaman devam edecek.”dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Balkan Türkleri Konfederasyonu Kurucu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş daha sonra programları kapsamında Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Enver Hüseyin’i makamlarında ziyaret ederek bir süre görüştüler.
İkiz ve Altuntaş daha sonra ise Kosova’nın Mamuşa Belediyesi tarafından bu yıl 14’ncüsü düzenlenen ‘Uluslar arası Domates Festivali’ne katıldılar.
İkili festival öncesinde ilk olarak Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç’i ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.
İkiz ve Altuntaş ziyaret programının son bölümünde ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün atalarının toprakları olan ve Ali Rıza Efendinin Dedesi Ahmet Efendinin köyü olan Kocacık Köyünü ve müze olarak hizmet veren Ali Rıza Efendinin Dedesi Ahmet Efendinin evini ziyaret ettiler.
Ziyaretler ile ilgili olarak bir açıklama yapan Önceki dönem Havza Belediye Başkanı Murat İkiz gerçekleştirilen ziyaretleri ile kurulan dostluk bağlarını daha da kuvvetlendirdiklerini ifade ederek; “Bizim parçamız olan Balkanlarda böylesi güzel dostluklar kurmaktan ve kurduğumuz dostluk bağlarını sürdürmekten dolayı mutlu ve onurluyum. İnşallah bu bağlarımız daha da kuvvetlenecek. Ziyaretimiz boyunca bizler ile yakından ilgilenen kadim dostum Merkez Jupa Belediyesi Başkanı Ariyan İbrahim’e bizlere göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakandan dolayı Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Enver Hüseyin ile Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç’e teşekkür ederim.”dedi.

Eski Başkan İkizden kardeş belediye Merkez Jupaya ziyaret