Fatih Altaylı'ya Samsun'dan sert çıkış, çarpıtma bilgileri düzeltin!

TAKİP ET

TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, Gazeteci Fatih Altaylı'nın Hisarcıklıoğlu'nu mesnetsiz bir şekilde hedef aldığını belirterek, sert çıktı. Murzioğlu, "Çarpıtma bilgileri en kısa sürede düzeltmeye davet ediyoruz"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (STSO) Salih Zeki Murzioğlu, Gazeteci Fatih Altaylı'nın 'TOBB parası bugünler için değil miydi' köşe yazısını sert bir dille eleştirdi. Başkan Murzioğlu, köşe yazısında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun manasız ve mesnetsiz bir şekilde hedef gösterildiğini belirterek, Altaylı'nın TOBB'un çalışmalarından bihaber olduğunu söyledi.

HİSARCIKLIOĞLU BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYOR
Başkan Murzioğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sayın Fatih Altaylı, Gazetecilik ilkelleriyle ruhuyla bağdaşmayan bir anlayışla kaleme aldığınız camiamızı derinden üzen 01.04.2020 tarihli yazınızı hicap içinde okuduk. Her türlü şart ve koşul içerisinde değer yaratmak adına var gücüyle çalışan hür müteşebbis camiasının çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun vizyoner başkanlığında büyük mesafe kaydetmiş, uluslararası platformlarda Türk iş dünyası önemli bir prestij kazanmıştır. Birebir çalışmaktan büyük onur duyduğum Sayın Hisarcıklıoğlu Türkiye’nin kalkınma hedeflerine hizmet eden, iş dünyasının gelişimi için saat kavramı gözetmeden büyük bir özveriyle çalışan biridir. TOBB ve ona bağlı Oda ve Borsalar olarak Sayın Başkanımızın ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde oluşturduğu güçlü diyalog sayesinde emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye için değer üretmeye devam ediyoruz. Amacı kalkınma olan, büyük bir özveriyle değer yaratma gayesinde olan camiamızın çatı kuruluşu TOBB’u ve Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nu manasız ve mesnetsiz bir şekilde hedef alan yazılarınızı, söylemlerinizi hicap kavramından başka bir kalıba sığdıramamaktayız."

DEDİKODULARA DAYANAN HAYAL ÜRÜNÜ İDDİALAR
Altaylı'nın gerçeklere dayanmadan yazı yazdığını kaydeden Murzioğlu, "Yazınızda 2012 yılında duyduğunuzu iddia ettiğiniz bir söylentiden yola çıkarak dile getirdiğiniz rakam bilgiye, araştırmaya dayanmayan gerçeklerden uzak bir rakamdır. Yazınız maalesef masa başında oturarak, araştırmayan kaynağı bilinmeyen/belli olmayan, sadece duyum ve dedikodulara dayanan birtakım gerçek dışı, hayal ürünü iddia ve ithamlarla doludur. Sizin gibi deneyimli gazetecilerin iyi bileceği gibi gazetecilik meslek ilkelerinin başında gerçekleri nesnel bir biçimde, çarpıtmadan aktarmaktır. Yine kaynağı doğrulanmayan hiçbir haber pervasızca dile getirilmez. Bu yazı gazetecilik ilkeleri ile uyuşmadığı gibi mesleğin içinde yıllarca yer alan ve yöneticilik de yapmış sorumlu bir gazeteciye de yakışmamıştır. Yazılarınızdan net bir şekilde anlamaktayız ki TOBB’nin üyelerine verdiği hizmetlerden, yapılan çalışmalardan, yatırımlardan ve yardımlardan bihaberdarsınız. TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun şahsı ve ailesinin yaptığı yardımlar da hiç şüphesiz kültürümüzde kabul gören anlayışla reklam edilmeden yapılmaktadır. Zira bir elin verdiğini diğer el görmemelidir. Bu çerçevede TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu bundan önce ülkemizin yaşadığı birçok talihsiz olayda olduğu gibi özellikle son dönemde COVID-19 salgını nedeniyle yaşanan sıkıntılı dönemi bertaraf etmek adına her türlü şahsi ve kurumsal desteğini ortaya koymuştur. Tüm bu hususlar apaçık ortada iken yazılarınız ve yayınlarınız kurumları ve kişileri yıpratmaya yönelik olduğu artık şüpheye yer bırakmamaktadır" dedi.

TOBB ARTIK İTİBAR ETMİYOR
Murzioğlu TOBB camiasının Altaylı'ya artık itibar etmediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bilmelisiniz ki; gazeteciliğinize, yayınlarınıza ve yazılarınıza TOBB camiası artık itibar etmemektedir. TOBB’ye ve TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na yönelik bu tutumunuzdan dolayı sizi kınıyor, yine gazetecilik ilkeleri çerçevesinde yazınızda yapılan yanlış/çarpıtma bilgileri en kısa sürede düzeltmeye davet ediyoruz."

Fatih Altaylı