Ferrero Fındık Hasat Günü Ordu ve Sakarya'da yapılıyor

TAKİP ET

Ferrero Fındık tarafından Değerli Tarım Uygulamaları kapsamında oluşturulan örnek bahçelerde fındıkların hasadına törenle başlandı.

Yaklaşık 5 yıldan beri uygulanan proje kapsamında Sakarya, Düzce, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde 57 örnek bahçe oluşturuldu. Bu bahçelerde 55'i Ziraat Mühendisi, 20'si sosyal çalışma uzmanı olmak üzere toplam 75 Ferrero personeli üreticilerle birlikte görev yapıyorlar.

Gübreleme, budama, damla sulama, hastalık ve zararlılara karşı mücadele, makineli tarım, makineli kurutma sistemi  ile tekli ve ikili dikim sistemlerinin uygulandığı bahçelerden bu yıl  2 tanesinde Fındık Hasat Günü Etkinliği düzenleniyor.

Doğu kesimindeki hasat etkinliği Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı Fındıklı mahallesindeki örnek bahçede düzenlendi. Batı kesiminde ise 22 Ağustos Salı günü Sakarya'nın  Ferizli ilçesine bağlı Bakırlı köyünde yapılacak.

Etkinliklere katılacak davetlilere stantlar oluşturularak verim ve kalitenin arttırılması konusunda yapılan ve başarılı olunan çalışmalar anlatılıyor.