Futranç Turnuvası dostluk maçı ilgiyle izlendi

TAKİP ET

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Engelliler İl Spor Merkezi birimi tarafından organize edilen ''Engel Kaldıran Yürekler'' Futranç Turnuvası dostluk maçı 20 nisan 2016 tarihinde saat 14.00'de başladı.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Koleji' nin birlikte geliştirdikleri FUTRANÇ Turnuvası, Canik Suni Çim Sahada başladı.

Dünyada bir ilk olan ve Futbol ile Satranç oyunlarının bir arada oynandığı Futranç Turnuvası'nda; Ondokuzmayıs Vakfı Koleji öğrencileri ile Samsunlu engelliler bir araya geldiler.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Engelli Biriminin “ Engel Kaldıran Yürekler ” adıyla desteklediği turnuvanın başlama vuruşu sporcularla birlikte Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt yaptı.

Turnuva açılışında, İl Müdürü Güven Özyurt;” Bugün burada çok güzel bir organizasyona daha imza atıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ ın da üzerinde önem ve hassasiyetle durduğu; engelli bireylerimize yönelik gerçekleştirilen bu organizasyonu engelli birimimiz ile beraber yürütüyoruz. Farkındalığı arttırmak ve Futranç’ ı tanıtmak için gerekli adımları atmaya çalışıyoruz. Hem sahada futbol yeteneklerini hem de saha kenarında zekalarını ortaya koyarak bir bütünleştirme gerçekleşiyor. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese, özellikle OMÜ Vakfı Proje Koordinatörü Birol Genç’ e ve Engelliler Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz’ e, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Maç bitiminde, iki takım oyuncularına madalya ve çeşitli hediyelerini, Sicil Lisans Şube Müdürü Gaye Gümüş, Engelliler Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz, Basın ve Halkla  İlişkiler Müdürü Aşkın Atan ve İlkadım Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan verdi.