Galip Öztürk hakkındaki haberler gerçeği yansıtmıyor

TAKİP ET

Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk'ün avukatı Evren Topaloğlu Özaltındere, Öztürk'ün hesaplarının dondurulduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk'ün avukatı Evren Topaloğlu Özaltındere, Öztürk'ün hesaplarının dondurulduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, söz konusu hareketlilikle ilgili 6 ay süreyle durdurma kararı alındığını dile getirdi. 

GERÇEĞİ YANSITMIYOR 
Özaltındere, "Basında müvekkilim hakkında yer alan bir takım yanlış haberler ile ilgili olarak açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Müvekkilim ile ilgili bir takım basın organları tarafından Sayın Galip Öztürk’ün 'Hesaplarının dondurulduğu' ve hakkında 'Piyasa dolandırıcılığı tedbiri' alındığı yönünde haberler yapılmıştır. Ancak bu haberler ne yazık ki gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki; bir takım basın organlarınca kullanılan başlıkta yer alan 'Hesapları Donduruldu' ifadesi doğru değildir. Zira dondurulmuş bir hesap yoktur. SPK’nın aldığı kararda Galip Öztürk’ün mülkiyetinde bulunan ALBRK hisse paylarının 6 ay boyunca borsada satışa konu edilmemesi belirtilmektedir. Yani Sayın Öztürk hakkında SPK; borsadan yasal koşullar çerçevesinde alıp sattığı Albaraka Türk hisselerinin, olağandışı fiyat ve miktar hareketi tespit edildiği şüphesiyle satımını 6 ay süreyle durdurmuştur. Herhangi bir hesap blokesi ya da dondurma işlemi söz konusu değildir" dedi. 

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR 
Hukuki sürecin devam ettirileceğini belirten Özaltındere, "Bizler SPK’nın ve yargının verdiği ve vereceği her karara elbette saygılıyız ve bu istikamette, katılmamakla birlikte SPK’nın almış olduğu bu kararın önümüzdeki süreçte düzeltileceğinden hiçbir kuşkumuz yoktur. Grubumuz bütün ticari faaliyetlerini yasalar çerçevesinde sürdürmektedir. Bu işlem, üçüncü şahıslar ve kurumlarla olan ilişkilerimizi hiçbir şekilde etkilememektedir. Haberde yer alan bu önemli maddi hatalara ilişkin açıklamalarımızı haberciliğin evrensel kuralı olan muhataba söz hakkı tanınması çerçevesinde beyan eder; konuyu titizlikle takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk