Galip Öztürk'ten Şehit Ömer Halisdemir'e vefa

TAKİP ET

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken, komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldüren Astsubay Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'nin Bor ilçesinin Çukurkuyu beldesindeki kabrini ziyaret ederek, dua etti.

Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir’e de başsağlığı dileklerini ileten Öztürk, daha sonra Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak ile makamında bir araya geldi.
Öztürk’e ziyaretleri sırasında UATOD Başkanı Mehmet Erdoğan, danışmanları Necmi Hatipoğlu ve Yunus Seven ile Hüseyin Kalaycı da eşlik etti. 

YENİ HALİSDEMİR’LERE İHTİYACIMIZ VAR 
Öztürk; “Vatanı, bayrağı, karargâhı hainlere teslim etmek yerine darbeci generali alnından vurarak şehadet şerbetini içen Ömer Halisdemir'den Allah razı olsun. Bugün eğer özgürsek onun sayesindedir. Kendisi aynı zamanda Türkiye’ye dönmeme imkan sağlayan kişidir. O’nun kahramanlığı olmasa ben de Türkiye’ye dönemeyebilir ve burada olamayabilirdim. Muhtemeldir ki Türkiye Cumhuriyeti de var olamazdı. Mekanı cennet bahçelerinden bir bahçe olsun inşallah” derken Türkiye’nin yeni Ömer Halisdemir’lere ihtiyacını olduğunu da vurguladı. 
15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in isminin Canik’te yaptırdığı Türkiye’nin en büyük imam hatip lisesine verildiğini hatırlatan Öztürk, bu okulun yeni Ömer Halisdemir’ler yetiştirilmesinde çok büyük ve önemli bir işlevinin olacağının altını çizdi. 

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET
Galip Öztürk ve beraberindekiler Niğde temasları kapsamında Ak Parti Niğde İl Başkanlığını da ziyaret etti. Öztürk burada Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ile bir araya geldi. Ziyarette Niğde’nin ekonomisi ve yeni yatırım alanları konuşuldu. 
Öztürk daha sonra ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i makamında ziyaret etti. Başkan Çelik ziyarette Galip Öztürk’e nezaketi için teşekkür ederken, Öztürk de 2 yıldır Kayseri’yi yöneten Başkan Çelik’in başarılarının devamını diledi.