Gato Hospital kapandı mı?

TAKİP ET

23 yıldır Samsun'a KDV kazandıran, istihdam sağlayan, hastalara şifa dağıtan sırasıyla Dr. Naci Şen, Mediva ve Gato Hostipal isimleri ile hizmet veren kurumun kapatıldığı üzüntüyle karşılandı.

Samsun Atakum'da bulunan Gato Hospital personelin 3 aydır maaş alamadığı iddia edilirken, bazı doktorların hastaneyi terk ettiği haberlerinin ardından hastanenin bugün kapısına kilit vurulduğu ifade edildi.

Samsun'un Atakum İlçesi'nde Gatolar Group'a bağlı Gato Hospital'de doktorların ve diğer personelin 3 aydır maaş alamadıkları iddia edilmişti. Yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı hastane yönetimi hastaneyi kapatma kararı aldığı öğrenildi. 
Samsunhaber.tc'de yer alan habere göre; ayrıca hastanenin tüm birimlerinin kapatıldığı, personele yarından itibaren işe gelmeyin talimatı verildiği belirtildi.
Hastanede yatmakta olan hastaların ise çevre hastanelere nakledilirken, acile gelen hastalar ise kabul edilmeyerek çevredeki diğer hastanelere yönlendirildi. 

2013 yılında yatırım yapılmıştı
Yaklaşık 23 yıl önce Naci Şen olarak hizmet vermeye başlalayan hastane sonrasında ismi Mediva olarak değiştirilmişti. Hastanein adı son olarak 2013 yılında Gato Hospital olarak hizmet veriyordu. 
Mart ayında İstanbul da düzenlenen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nda basına kapalı oturumda ise hastanenin yeni sahipleri Gatolar Groupun bir yetkilisi Samsun'da yapmaya çalıştığı yatırımın nasıl bürokratik zorluklarla karşı karşıya geldiğini ortaya koyulduğuna yönelik iddialarda bulunulmuş ve şehrin yetkililerine yönelik eleştiri yapıldı yönündeki haberlere Gato Hospital'dan açıklama gelmişti.
Açıklamada; Uzun yıllardır yurt dışında yaşayan, ancak bir memleket sevdalısı olarak Samsun Şehrinde onüç yıldır hizmet veren ve bu şehrin ilk özel hastanesi olan sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir kurumu 2013 yılında Gato Hospital ailesi olarak hizmette en iyi kaliteyi yakalamak amacıyla yatırım yapmış bulunmaktayız." ifadelerine yer verilmişti. 

Samsun Gato Hospital kapandı mı?