Gato Hospital'den açıklama; Üzüntülüyüz

TAKİP ET

Samsun'da faliyet göteren Gato Hospital Hastanesi geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda yaşanan konu ile ilgili olarak, "sormuş olduğumuz sorunun farklı bir bakış açısıyla yorumlaması şirketimizi ve ilgili bürokratları da zan altında bırakmıştır, bundan dolayı da ayrıca üzüntümüzü ifade etmek isteriz." denildi.

İstanbul da düzenlenen ve 95 ülkeden 2 bine yakın işadamının katıldığı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde yer alan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) kapsamında düzenlenen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nda basına kapalı oturumda, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Yalçın Akdoğan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal açıklamalarda bulunmuş, bu sırada yaşanan bir gelişme de ise özel bir hastanenin sahibi olan bir işadamının Samsun'da yapmaya çalıştığı yatırımın nasıl bürokratik zorluklarla karşı karşıya geldiğini ortaya koyulduğuna yönelik iddialarda bulunulmuş ve şehrin yetkililerine yönelik eleştiri yapıldı yönündeki haberlere Gato Hospital'dan açıklama geldi. 

Samsun Kamuoyunun dikkatine başlıklı açıklamada şu sözlere yer verildi; "Uzun yıllardır yurt dışında yaşayan, ancak bir memleket sevdalısı olarak Samsun Şehrinde onüç yıldır hizmet veren ve bu şehrin ilk özel hastanesi olan sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir kurumu 2013 yılında Gato Hospital ailesi olarak hizmette en iyi kaliteyi yakalamak amacıyla yatırım yapmış bulunmaktayız.

Bu yatırımları yapmadan önce şehrin bütün dinamik yapılarına ziyaretler gerçekleştirdik. Gerek Sayın Valimiz gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız, gerekse ilçe belediye başkanlarımızdan büyük destekler gördük. Burdan aldığımız şevk ve inançla da iler ki yıllarda çok daha büyük bir yerel hastaneyi inşa etmek amacı ile hastanemize gerekli ek yatırımları yaparak  faaliyete geçirip siz Samsun halkının hizmetine sunduk.

Ancak İstanbul da düzenlenen bir toplantıda (DTİK ) sormuş olduğumuz sorunun maksadının çok ötesinde bir noktaya dikkati çekmesinden dolayı üzüntümüzü ifade ederek bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyduk.

Öncelikle sayın bakanımıza toplantı sonrasın da da ifade ettiğimiz üzere dikkati çekmek istediğimiz konunun tamamen finansal bürokrasinin (bankaların) yeni yatırımcılara bakış açısının Fransa da ki iş hayatına ve iş sektörüne bakış mantığından uzak olduğunu yurt dışından gelen bir yatırımcıyı bankaların fonlaması noktasında ciddi zorlukların olduğunun altı çizilmek istenmiş olup sorumuzun mahiyeti de bu niteliktedir.

Öncelikle sayın valimiz ve büyükşehir belediye başkanımızın hastanemize ve şirketimize her zaman yardımcı olma noktasında göstermiş oldukları samimiyetlerinden dolayı teşekkür etmek isteriz. İlgili yerel basın organının sormuş olduğumuz soruyu farklı bir bakış açısıyla yorumlaması da ayrıca şirketimizi ve ilgili bürokratları da zan altında bırakmıştır  bundan dolayı da ayrıca üzüntümüzü ifade etmek isteriz. 

Ayrıca bu vesile ile hastanemizin de sınırları içinde bulunduğu  Atakum belediyesi ilişkili olduğu sağlık il müdürlüğü ve diğer alakalı kurumlardan da görmüş olduğumuz ilgi ve alakadan dolayı da müteşekkir olduğumuzu da beyan etmek iteriz. Bu ülke ve Samsun hepimizin ortak değeridir ve bir şirketin varlığı o memleket için önem arz ettiği kadar halkı içinde bir değerdir onun içindir ki şehrimize ve şirketlerimize sahip çıkmak hepimizin birincil önceliğidir.    

GATO HOSPİTAL BASIN BİRİMİ"