Geleceğimize Sahip Çıkalım Projesi Çarşamba'da hayat buluyor

TAKİP ET

Çarşamba İlçesi'nde planlanan 'Geleceğimize sahip çıkalım' Projesi kapsamında bitkisel atık yağların toplanması kampanyasının protokol imza töreni yapıldı.

Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünde Çarşamba Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi’nin destekleriyle başlatılan “Geleceğimize sahip çıkalım” Projesi kapsamında bitkisel atık yağların toplanması kampanyasının proje tanıtım toplantısı ve protokol imza töreni 
Çarşamba Öğretmenevi ve Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Hasan Kubalı, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, okul müdürleri ve öğrencilerin katıldı.

DÜNDAR, “İLÇEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA”
Projenin çok geniş katılımlı bir çalışma olduğunun kaydeden Başkan Dündar, “Proje inşallah maksadına ulaşır ve sürekliliğini de sağlanarak devam eden bir çalışma olur. Aslında şuan Çarşamba’da çok önemli bir çalışmayı başlatmış oluyoruz. Belediye olarak biz bunu geçtiğimiz yıllardan itibaren ilgili firmalarla yönetmelik gereği yapıyoruz. Ancak bu işin, sayıları 20 bini bulan gençlerimizle, öğrencilerimizle ve onların aileleriyle birlikte yapılacak olması, sonuçlarını çok daha önemli kılmaktadır. Çevre en önemli zenginlik ve genç nesillere bırakacağımız en değerli mirastır. Projenin koordinatörlüğünü yürüten Hülya Şen hocamızı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

VALİ YARDIMCISI KUBALI’DAN ÇARŞAMBA’YA ÖVGÜ 
Yeşilırmak şehri olan Çarşamba’nın Türkiye’nin en güzel yerleşim merkezlerinden olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Kubalı, “Dağ, deniz, ırmak, toplum, kültür ve uygarlık Çarşamba’da birleşmiş. Çarşambalılar, memleketlerinin ne kadar bereketli ne kadar kutsal bir vatan toprağı olduğunun farkındadır. Çarşamba Türkiye’nin en mutena ve en güzel yerlerinden bir tanesidir. Çok şanlısınız ama bu şans size bir sorumluluk yüklüyor. Nedir bu sorumluluk doğasıyla, tarihiyle ve kültürüyle ilçemizi korumak ve sahip çıkmaktır.” diye konuştu. 

Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi