Genç yaşta görülen kalp krizleri önceden geliyorum diyor!

TAKİP ET

Büyük Anadolu Hastaneleri Kardiyoloji Bölümü Uzmanı Dr. Öğrt. Üyesi Oğuzhan Yücel, genç insanlarda görülen ve ani ölümlere bile sebep olabilen kalp krizlerinin önceden geliyorum dediğini, yeni başlayan nefes darlığı, göğüs ağrısı, hareketler de daralma gibi belirtilerin kalp krizi habercisi olabileceğini ifade etti.

Büyük Anadolu Hastaneleri Kardiyoloji Bölümü Uzmanı Dr. Öğrt. Üyesi Oğuzhan Yücel, ani ölüm nedenlerinden olan kalp krizinin genç yaştaki insanlarda da görüldüğünü, erken tanı ve tedavi ile riskin azaltılabileceğini söyledi.
YAŞ AYRIMI YAPMIYOR
Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de her yıl 200 bin kişi kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ani ölümle sonuçlanan kalp hastalıklarının başını %75-80 oranıyla kalp krizi gelmektedir. Kalp krizi yaş ayrımı gözetmeksizin gençlerde ortaya çıkabilmektedir.
KALP KRİZİ BELİRTİLERİ
Büyük Anadolu Hastaneleri Kardiyoloji Bölümü Uzmanı Dr. Öğrt. Üyesi Oğuzhan Yücel, kişi de belirti vermediği düşünülen bu sağlık sorununun aslında bazı belirtilerinin kalp krizi habercisi olduğunu belirterek özellikle ailesinde kalp hastalıkları bulunan kişilerin mutlaka belirli periyotlarla Kardiyoloji uzmanına muayene olmasını önerdi.
CİDDİ BİR SAĞLIK SORUNU
Kalp krizi çok ciddi bir sağlık sorunudur diyen Kardiyoloji Bölümü Uzmanı Dr. Öğrt. Üyesi Oğuzhan Yücel, kalp krizi geçiren insanlar yüzde 30'unun hastaneye varamadığını, ambulans yetişse de hastaneye geldiğinde yaşamını yitirdiğinden söz etti. Kalp krizinin başlıca sebeplerinden biri olan ritim bozukluğunun ise erken tedavisine dikkat çekti.  
MUTLAKA BİR KARDİYOLOJİ UZMANINA GÖRÜNÜN
Yeni başlayan nefes darlığı, göğüs ağrısı, hareketlerinde daralma gibi genç yaştaki insanlarda görülebilen kalp krizinin başlıca nedenleri olarak sıralayan Dr. Öğrt. Üyesi Oğuzhan Yücel, kişi de özellikle ailesinde kalp hastalıkları öyküsü, diyabet, kolesterol gibi sağlık sorunları varsa, mutlaka bir kardiyoloji uzmanına görünmesi varsa bir sorunu tedavisine başlaması gerektiğini belirtti.

Genç yaşta görülen kalp krizleri önceden geliyorum diyor