Gençlik Laboratuvarı Derneği Kuruldu! GençLab Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri

TAKİP ET

Gençlik Laboratuvarı Derneği 14 Mayıs Cumartesi günü İlk Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Yapılan seçimle Gençlik Laboratuvarı Derneği Başkanı Doğukan Ekiz oldu.

Samsun'da kurulan Gençlik Laboratuvarı Derneği (GençLab) ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.
Atakum Belediyesi Vedat Türkali Kültür Merkezinde gerçekleştirilen genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Dernek Başkan Yardımcılığına seçilen Rıfat KARABAŞ'ın açılış konuşmalarını gerçekleştirerek dernek tanıtım sunumu yapıldı.
Kurula katılan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci burada yaptığı konuşmada; Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı bu şehirde Atatürk'ün gençlerinin sivil toplum alanında da bu kıvılcımı yaktığını ve kısa zamanda Türkiye'de ismi duyulacak bir dernek olacağına inanıyorum. İzlediğimiz dernek tanıtımında güzel konulara ve ilkelere hayran kaldım diyerek dernek kurucu  ve üyelerine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından yapılan seçimle Doğukan Ekiz dernek başkanlığına, Rıfat Karabaş, Neşe Güler, Mehmet Akif Çıplak ve Beytullah Aki başkan yardımcılığına Ayça Özdemir genel sekreterliğe, Kemal Koç sayman üyeliğe oy çokluğuyla seçildi.
Gençlik Laboratuvarı Derneği yönetim kurulu üyeleri, Seçimin ardından sırasıyla LÖSAM YK Üyesi Engin Soydaş, AHBAP Samsun Temsilcisi Selma Kan, Avrupa Birliği Gençliği Eğitim Birimi Başkanı Ahmet Kalkan, Beraberiz Danışmanlık Kurucusu Nergis Aydın Uzun, Neutec Karadeniz Bölge Yöneticisi Ahmet Bayhan, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Hicran Karadoğan Kınık dilek ve temenniler kısmında söz hakkı aldılar.
Konuşma yapan Gençlik Laboratuvarı Derneği başkanı Doğukan Ekiz kimdir?, "Katılımcılara ve danışma kurulumuza teşekkür ediyorum. Aylar önce planması yaptığımız bu derneğin bugün genel kurulunu yapıyoruz.Samsun'da ve Karadenizde bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarının olmaması ve mevcut derneklerin biz gençlerin ihtiyaçlarına cevap verememesi bizi bu Derneği açmak durumunda bıraktı. Güzel bir dernek kurduğumuz ve iyi işler başaracağımıza inanıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.
Kapanışını ardından Dj Erman PALANCIOĞLU sahne alarak gençleri eğlendirdi.
 

Gençlik Laboratuvarı Derneği Kuruldu GençLab Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri