Girişimci kadınlar dayanışma etkinliğinde buluştu

TAKİP ET

Samsunhobi Atölyesi ve Annebebekgiller Platformu düzenledikleri etkinlikle girişimci ve girişimci adayı kadınları bir araya getirdi

Hobi Atölyesi ve Annebebekgiller Platformu, Janti Boutique Hotel'de düzenledikleri kadın dayanışması etkinliğinde, girişimci ve girişimci adayı kadınları bir araya getirdi. Etkinliğe KOSGEB Samsun İl Müdürü Nebahat Livaoğlu, ELVİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Gürsoy, Samsun Engelli Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selma Gündoğdu ve çok sayıda kadın katıldı.

Samsunhobi Atölyesi sahibi Arzu Bedir ve Annebebekgiller Platformu kurucusu Şeyma Demir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, instangram fenomeni ve girişimci bir anne olan Alev Şenol kadınlarla söyleşi yaptı.

Etkinlikte konuşma yapan KOSGEB Samsun İl Müdürü Nebahat Livaoğlu, girişimci adayı kadınlara tavsiyelerde bulundu. Livaoğlu, bir işi yapmadan iyi araştırılması gerektiğini belirterek, yapılan işe mutlaka bir farklılık katılması gerektiğini söyledi.

ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy ise, "Girişimci kadınlar artık, girişimci kadın yaratmak için yol yürüyor. Kadınlar, kadın zinciri oluşturuyor. Bu da beni çok duygulandırıyor. Bu dayanışma çok kıymetli. Kadınlarının el emeklerinin sergilendiği ‘Kadın Çarşısı’nı Samsun’da açacağız. Yaklaşık olarak bütün illerde var ama Samsun’da yok. Açılacak olan çarşı kadınlarımızın emeklerine katkı sağlayacaktır" dedi.

Etkinliğin sonunda, KOSGEB danışmanlık firması iki kadına ücretsiz danışmanlık hediye etti. 

Kaynak: Samsunkulishaber