Göksel'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

TAKİP ET

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Göksel, 'Kurtuluş Savaşı'nda da, Demokrasi Mücadelemiz 15 Temmuz'da da cephede yiğit kadınlar vardı' dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Göksel mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kişinin kadın veya erkek olarak dünyaya gelmesi kader değil, takdirdir. İnsan kadınıyla erkeğiyle yaratılmışların en şereflisidir. Kadınlarımıza yönelik haksız, adaletsiz tutuma karşı hep birlikte mücadele ediyoruz. Kuran-ı Kerim'de Nisa Suresi kadına ayrılmıştır. Bu kadına verilen önemin en açık ifadesidir. Kadın ve erkeğin her biri insanın yarısıdır. Kadını yok sayan erkek, kendi yarısından da vazgeçmiş demektir. Kadınlar, istismar edilmek değil, saygı görmek istiyor. Kimse kadınların bu isteklerine kulak tıkayamaz, sırtını dönemez. AK Parti olarak, bugüne kadar kadınların hak arayışında yanlarında olduk. İstismar edilmelerine karşı çıktık.”

“Hangi mücadeleye girdiysek yanımızda kadınlar vardı. Elde ettiğimiz başarıların arkasında kadınların emeği, alın teri, fedakârlığı vardır. Daha da önemlisi hayatımızın her anı ailemizin kadınlarıyla anlam kazanmıştır. Bizim için kadın, öncelikle annedir. Birileri rahatsız olabilir ama kalbimizde cennetin müjdecisi olduğuna inandığımız, ayaklarının altını öpmekten şeref duyduğumuz annelerimizle birlikte, tüm annelerin özel bir yeri vardır. Anneler olmasaydı, erkekler olmazdı.”

“Bu ülkenin kadınlarını yanına alanın sırtı yere gelmez, karşısına alan da iflah olmaz. Bu ülke Kurtuluş Savaşı'nı verirken, 15 Temmuz’da demokrasi ve hürriyet mücadelesi verirken cephede ve meydanlarda sadece erkekler yoktu. Şerife Bacılar vardı, Kara Fatmalar vardı. 15 Temmuz’da şehit olan Zeynep Sağır, Selda Güngör, Kübra Doğanay, Demet Sezen, Türkan Türkmen Tekin, Şerife Boz vardı.”

“Biz ülke ve milletlerin geleceklerinde kadınların nasıl bir hayati rol oynadıklarını bildiğimiz için onlara öncelik veriyoruz. Her alanda kadınlara yönelik yüzlerce proje hayata geçirildi. Geçtiğimiz 14 yılda kadınların etkinliğinin arttığı bir gerçektir. Kadın desteğinin olmadığı hiçbir işin başarıya ulaşma şansı yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum”