Görme engelli gençlerin bowling mutluluğu

TAKİP ET

El Veren İnsan Derneği (ELVİNDER) Altı Nokta Körler Derneği işbirliği ile başlattığı 'Işığa Uzanan Eller' projesi kapsamında düzenlenen etkinlikle,görme engelli çocukları bowling ile tanıştırdı. ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy, 'Görme engelli kardeşlerimiz, her şeyi başarabilecek kapasiteye sahip. Yeter ki onlara fırsat sunulsun' dedi

El Veren İnsan Derneği (ELVİNDER) Altı Nokta Körler Derneği‘Işığa Uzanan Eller’ projesi ile görme engelli gençleri bowlingle tanıştırdı. Samsun Bowling Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte görme engelli gençlerin yanı sıra Samsun Çocuk Destek Merkezi ve Sabancı Vakfı’ndan da gençler yer aldı.

FARKINDALIK YARATIYORUZ

Etkinlik hakkında bilgi veren ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy, farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, “Altı Nokta Körler Derneği ile başlattığımız ‘Işığa Uzanan Eller’ projesi kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirdik. Amacımız görme engelli gençlerimiz adına farkındalık yaratmak. Engellin aslında, bizim onlara sunduğumuz şartlardan kaynakladığını göstermek istiyoruz. Çünkü biliyoruz kigörme engelli kardeşlerimiz, her şeyi başarabilecek kapasiteye sahip. Yeter ki onlara fırsat sunulsun. ELVİNDER olarak cinsiyet ayırt gözetmeksizin,toplumunda yer alan sorunlar noktasında farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Bu anlamda bizi destekleyen, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ve Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KARNE HEDİYESİ VERDİK

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Aynur Yiğit ise, “Altı Nokta Körler Derneği olarak, birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Özellikle de sosyalanlamdakifaaliyetleri çok önemsiyoruz. ELVİNDER ile başlattığımız proje sayesinde hayatında hiç bowling oynamamış çocuklarımızı, bowling ile tanıştırdık. Onlara karne hediyesi verdik. Çok mutluyuz. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ELVİNDER’e, bize böyle fırsat sundukları için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen bowling turnuvasında gençlere bowling oynamasını öğreten ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy, gençlerle tek tek ilgilendi. Turnuva sonunda tüm katılımcılara madalya verildi.