Güçlü Kadın Güçlü Toplum

TAKİP ET

Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Güçlü Kadın Güçlü Toplum' konulu konferans düzenlendi. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın sunumunu Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aliye Mavili gerçekleştirdi.

Programa; Samsun Valisi Osman Kaymak, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Samsun İl Müdürü Tekin Balcı ve çok sayıda kadın davetli katıldı. 


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, kadınların siyasi alan başta olmak üzere, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, kısacası toplumsal yaşamın tüm alanlarında erkeklerle eşit haklara sahip olmasının ve bu hakların pozitif ayrımcılıkla zenginleştirilmesinin kadınlara verilen değerin bir göstergesi olduğunu belirtti.
Türkiye’nin, kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda ilk uluslararası belge olan ve İstanbul Sözleşmesi olarak da anılan Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin hazırlıklarına öncülük eden, imzalayan ve onaylayan ilk ülke olduğunu belirten Balcı, “Bu çerçevede, kadınlara karşı her türlü şiddetin, töre ve namus cinayetlerinin, taciz ve istismarın ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarımız, ‘kadına yönelik şiddete sıfır tolerans’ ilkesiyle sürdürülmektedir” dedi. 


“Bakanlığımız kadınları daha güçlü ve üretken kılma yolundaki adımları sürekli atıyor ve bu adımların kesintisiz devam edeceğini yinelemek istiyorum” diyen Balcı, “Şehit ve gazilerimizin anneleri ve eşleri başta olmak üzere her türlü zorluğa göğüs geren engelli annelerinin, yaşamımızın her anını varlıklarıyla onurlandıran, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım." Diye konuştu. 
Konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Samsun Valisi Osman Kaymak ise; Samsun’da sosyal hizmetler açısından çok güzel çalışmalar olduğunu dile getirerek, “Yaşlılarımız, engellilerimiz, çocuk yuvalarında kalan yavrularımız ve huzurevinde kalan büyüklerimizle ilgili yapılan güzel çalışmaları görmek beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Ulaşılamayan, darda kalmış kimsenin kalmaması için büyük bir gayret içerisindeyiz. Değerli İl Müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Kadınlarımıza son döneme kadar eşit fırsatlar sunulmadığını ve devletimizin bu konuda düzenlemeler yaptığını kaydeden Vali Kaymak, “Eşit imkanlar ve eşit fırsatlar sunulduğu zaman kadınlarımızın ne kadar başarılı olduklarını hayatın her alanında görüyoruz. Kadınlarımızın ‘Güçlü Kadın Güçlü Toplum’ sloganıyla hareket etmesi ve cesaretlerini kıran engellerin kaldırılması halinde kadınlarımızın çok daha güzel işler yapacağına hep birlikte şahit oluyoruz. Yeter ki kadınlarımız kendilerine güvensinler ve kendilerini en iyi şekilde yetiştirsinler.” dedi.
Kadının aynı zamanda bir anne ve toplumun temel taşı olduğunu ifade eden Vali Kaymak, “İyi yetişmiş bir anne toplumun geleceği için çok önemli. O anlamda annelerimizin ve hanımlarımızın yetişmesini çok önemsiyoruz. Tabi güçlü kadın olurken evdeki dengeyi de bozmamak, birbirimize destek olmak, yükü birlikte taşımak gerekiyor. Kadınlarımız yeteneklerini keşfederek hayatın her alanında olmalı. Kadın titizliği, hassasiyeti ve duygusallığı işlere güzellik ve nezaket katıyor. Onun için kadınlarımızın bu yeteneğinden tüm toplumun yararlanması gerekiyor. şeklinde konuştu.
Vali Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aliye Mavili, ‘Güçlü Kadın Güçlü Toplum’ konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi.