Güney Afrika Elçisi Başkan Yılmaz'ı Ziyaret Etti

TAKİP ET

İşitme Engelliler Olimpiyatları için Samsun'a gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti.

  Konuk büyükelçinin belediye ziyaretinde Güney Afrika ile Samsun arasındaki ticaret ve işbirliği olanakları ele alındı. Büyükelçi Malefane, Türkiye ile ilişkilere büyük önem verdiklerini ve işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi.
     Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Issac Malefane’yi Samsun'da konuk etmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Yılmaz da, "Sayın Büyükelçi’nin İşitme Engelliler Olimpiyatları kapsamında kentimize ziyareti Türkiye ve Güney Afrika arasındaki ilişkileri kuvvetlendirecektir. Karşılıklı samimi ve güzel ilişkiler ile ülkelerimiz arasında mesafe kat etmemiz oldukça önemli. Türkiye ve Güney Afrika arasındaki kültürel, ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi iki ülkeye de katkı sağlayacaktır" diye konuştu.  


    Sıcak karşılaması için Başkan Yılmaz'a teşekkür eden Büyükelçi Malefane ise, Samsun'dan oldukça etkilendiklerini belirterek, "Çok güzel ve etkileyici bir şehir. Zaten Güney Afrika olarak Karadeniz'i çok önemsiyoruz. Çok stratejik bir bölge. Samsun'un da Karadeniz'in göz bebeği bir şehir olduğunu öğrendik. Kentteki gerek tarım olsun gerek balıkçılık olsun iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği büyük önem arz ediyor. İnşallah bu ziyaretler iki ülke için güzel sonuçlar doğurur" dedi. 
   Başkan Yılmaz, Büyükelçiyi önümüzdeki aylarda yapılacak olan TÜYAP Samsun Tarım Fuarı'na davet ederek iş birliği için de ilk adımı attı. Ziyaret karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

 

Güney Afrika Elçisi Başkan Yılmazı Ziyaret Etti