Güreşte Milli Heyecan Başlıyor

TAKİP ET

Avrupa Güreş Şampiyonası Romanya'nın başkenti Bükreş'te Pazartesi günü başlıyor. Zorlu şampiyona için Romanya'ya ilk olarak Serbest güreş milli takımımız gidecek. Hazırlıklarını Ankara Elmadağ Kamp Eğitim Merkezinde tamamlayan milliler yarın Bükreş'e hareket edecek.

Ülkemizi Avrupa güreş şampiyonasında serbest stilde şu isimler temsil edecek:
57 kg Süleyman Atlı
61 kg Recep Topal 
65 kg Selahattın Kiliçsalayan
70 kg Mustafa Kaya
74 kg Yakup Gör 
79 kg M.Nuri Kotanoğlu
86 kg Fatih Erdin 
92 kg İbrahim Bölükbaşı 
97 kg Fatih Yaşarlı
125 kg Taha Akgül 

“İSAK IRBAİKHANOV: HEDEFİMİZ İLK ÜÇ”
Serbest güreş milli takım teknik direktörü Isak Irbaikhanov Avrupa güreş şampiyonasına tamamen hazır olduklarını belirterek “Başarılı bir kamp dönemini geride bıraktık. Takım olarak tamamen hazırız. Avrupa güreş şampiyonasında ilk üçe girmek için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

KADIN MİLLİ TAKIMIZ 8 NİSAN’DA BÜKREŞ’E GİDECEK
Hazırlıklarını Edirne TOHM merkezinde tamamlayan Kadın güreş milli takımımız Romanya’ya 8 Nisan Pazartesi günü hareket edecek. Son yıllarda kadın güreşinde tarihi başarıların altına imza atan millilerimiz Romanya’da yeni bir tarih yazmak istiyor. Avrupa güreş şampiyonasında Kadınlarda mindere çıkacak olan sporcularımız şunlar :
50 Kilo: Evin Demirhan
53 Kilo: Zeynep Yetgil
55 Kilo: Bediha Gün
57 Kilo: Elif Yanık
59 Kilo: Elif Jale Yeşilırmak 
62 Kilo: Aslı Tuğcu
65 Kilo: Aslı Demir
68 Kilo: Merve Pul
72 Kilo: Buse Tosun
76 Kilo: Yasemin Adar

EFRAHİM KAHRAMAN: “ROMANYA’YA YENİ BİR TARİH YAZMAK İÇİN GİDİYORUZ”
Romanya’ya, son yıllarda ki başarılı performanslarını sürdürmek için gideceklerini belirten kadın güreş milli takım teknik direktörü Efrahim Kahraman “Hazırlıklarımızı tamamladık. Pazartesi günü kısmetse yola çıkacağız. Son zamanlarda katıldığımız tüm şampiyonalarda rekorlar kırarak büyük başarıların altına imza atıyoruz. Romanya’ya da aynı azim ve kararlılıkla gideceğiz. Kadromuzda çok başarılı isimler var. Tüm sıkletlerde Madalya almak ve takım halinde derece elde etmek en büyük hedefimiz olacak” dedi. 

GREKO-ROMEN GÜREŞ MİLLİ TAKIMIMIZ ROMANYA’YA 10 NİSAN’DA HAREKET EDECEK
Avrupa güreş şampiyonasında mindere son olarak Greko-Romen güreş milli takımımız çıkacak. Hazırlıklarını İstanbul Sarıyer Mersinli Ahmet tesislerinde sürdüren Greko-Romen güreş milli takımımız 10 Nisan’da Romanya’ya gidecek. Greko-Romen güreş milli takımımızda şu isimler yer alıyor:
55kg.Şerif Kılıç
60kg.Kerem Kamal
63kg.Rahman Bilici
67kg.Atakan Yüksel
72kg.Cengiz Arslan
77kg.Fatih Cengiz
82kg.Emrah Kuş
87kg.Metehan Başar
97kg.Fatih Başköy
130kg.Rıza Kayaalp

SALİH BORA: HEDEFİMİZ TÜM SİKLETLERDE MADALYA KAZANMAK
Avrupa güreş şampiyonası hazırlıklarının son aşamasına geldiklerini  belirten Grekoromen güreş milli takım teknik direktörü Salih Bora “Artık şampiyonaya çok az bir zaman kaldı. Bugün itibariyle hazırız diyebilirim. Romanya’da bizleri çok zorlu rakipler bekliyor. Hedefimiz tüm sikletlerde madalya kazanmak ve takım halinde ilk 3’e girmek” dedi. 

MUSA AYDIN “BÜKREŞ’E ÇIKIŞIMIZI SÜRDÜRMEK İÇİN GİDİYORUZ“
Göreve geldikleri günden bu zamana kadar katıldıkları tüm şampiyonalarda büyük başarıların altına imza attıklarını belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın “Türk güreşinde başarı çıtası her geçen gün daha da yükseliyor. Avrupa ve dünya şampiyonalarında tarihi başarılar kazanıyoruz. Son olarak U23 Avrupa güreş şampiyonasında 18 madalya kazandık. Bu da Türk güreşinin emin ellerde olduğunu açıkça gösteriyor. Şimdi önümüzde Avrupa güreş şampiyonası var. İnşallah Romanya’dan da tarihi başarılarla döneriz. Benim tüm sporcu ve teknik ekibimize olan güvenim tam. Hepsine en kalbi duygularımla başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 

Güreşte Milli Heyecan Başlıyor