Hacer-ül Esved Taşı Virüs Salgını Sebebiyle Temizlendi

TAKİP ET

Hacer-ül Esved taşı korona virüs sebebiyle detaylı temizlendi

Koronavirüsün görüldüğü Suudi Arabistan'da, virüse karşı koruma tedbirleri kapsamında Kabe'de ilaçlama ve ayrıntılı temizlik yapıldı. 

Suudi Arabistan cuma günü, son 24 saatte 762 yeni koronavirüs vakasının gözlemlenmesi ile salgının başlangıcından bu yana en yüksek vaka sayısını kaydetmişti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali günlük basın toplantısında “Yeni vakalar farklı şehirlerden geldiler, bir kısmı işçi konutlarından, bir kısmı nüfusun yoğun olduğu yerlerden. Vakaların bir kısmı sosyal temas ile hastalığa yakalanmış durumda.” açıklamasında bulundu.

Bakanlık sözcüsü ülkedeki toplam Kovid19 vakası sayısının 7 bin 152’ye ulaştığını, bu vakalardan 74’ünün durumunun kritik olduğu için yoğun bakımda bulunduklarını belirtti.

El-Abdulali, 59 vakanın iyileştiğini ve şimdiye kadar Krallık'ta iyileşen toplam vaka sayısının bin 49'a ulaştığını, hayatını kaybeden 4 yeni vaka ile birlikte vefat edenlerin sayısının toplam 87'ye yükseldiğini açıkladı.

HACERÜ'L-ESVED: Kabe'nin güney doğu köşesinde yerden bir buçuk metre yüksekliğinde, yumurta biçiminde hafif kırmızı ve san damarcıkları bulunan otuz cm. çapında oldukça parlak siyah bir taştır. 

Bir saygınlık ve kutsiyeti olan ve hac sırasında Hz. Peygamber'in izinden giderek sünneti gereğince "öpülmek" suretiyle hürmet edilen bu taş, cahiliye Arapları arasında da kutsal sayılıyordu. Bu yüzden Hz. İbrahim'den sonra geçen yüzyıllar boyunca gelip, geçen bütün kuşaklar bu taşı özenle korudu.