Hafız Mehmet Niyazi Kasapoğlu'nu binler dualarla uğurladı

TAKİP ET

Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan ve çok sayıda hafız yetiştiren Mehmet Niyazi Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Kasapoğlu hocanın helalliğini İlahiyatçı yazar İhsan Şenocak aldırdı.

Samsun'da uzun yıllar binlerce hafız ve talebe yetiştiren Hafız Mehmet Niyazi Kasapoğlu, korona virüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Kasapoğlu'nun cenazesi evinin önünde helallik alındıktan sonra uzun yıllar görev yaptığı Terme Fatih Kuran Kursu’na getirildi.
Samsun’un Terme ilçesinde ikamet eden Niyazi Kasapoğlu’nun cenaze törenine bir dizi ziyaretler için Samsun’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Tarihi Pazar Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Niyazi Kasapoğlu, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan aile kabristanlığına defnedildi.


Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptığı paylaşımda ise, "Acımız büyük!
Ülkemizin ve Karadeniz Bölgemizin büyük değerleri arasında yer alan Kıymetli Hocamız Mehmet Niyazi KASAPOĞLU'nu tüm sevenleri ile birlikte son yolculuğuna uğurladık. Rahle-i tedrisinden geçmekten büyük onur duyduğum, ömrünü Kur’ana adamış, binlerce hafız yetiştirmiş kıymetli hocamızın cenaze törenine katılım sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Samsun Valimiz Sn. Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekilleri Sn. Ahmet Demircan, Sn. Fuat Köktaş ve Sn. Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Sn. Ersan Aksu ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim. Sayın Niyazi Hocama Cenâb-ı Hak'tan rahmet, acılı ailesine ve tüm ilçemize başsağlığı dilerim." dedi. 

Hafız Mehmet Niyazi Kasapoğlu