Halil İnci Tekkeköy için aday adayı oldu

TAKİP ET

AK Parti Tekkeköy Belediye Başkanı aday adayı Halil İnci, aday adaylığı ile ilgili açıklamalar yaptı.

Tekkeköy Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı olan Aşağıçinik eski Belediye Başkanı Halil İnci, basın toplantısı düzenledi. 

TEKKEKÖY İÇİN YOLA ÇIKTIK

Aşağıçinik Belediye Başkanlığı süresinde edindiği tecrübeleri Tekkeköy’e aktaracağını belirten İnci, “Edindiğimiz tecrübelerimizi, heyecan ve kararlılıkla yaptığımız hizmetlerimizi, Tekkeköy’de ve bütün sınırları içerisinde eşit hizmet anlayışı ile aktaracağız. Sivil toplum örgütlerimiz, sanayicimiz, esnafımız, resmi kurumlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, il başkanlığımız, ilçe başkanlığımız ve milletvekillerimizle birlikte ilçemizin gelişmesi için çalışacağız. İşsizimizden sanayicimize, çalışanımızdan emeklimize, gencimizden yaşlımıza ve tarımla uğraşmakta olan hemşerilerimizin beklentilere cevap vereceğiz. İlçemizi, eğitim, sağlık, sanayi, turizm sosyal tesisleri ve tarım gibi ana hedeflerine kavuşturarak, ilimizin doğu girişindeki cazibe ve yaşam kenti yapacağız. Tekkeköy’ü dinamikleriyle yaşatmak için yola çıktık. En büyük hedefimiz sanayileşmeyi arttırmak ve istihdam yaratmak” dedi.

Halil İnci Kimdir? 

1961 yılında Tekkeköy İlçesi Çinik Mahallesi’nde doğdu. İlkokulu Çinik’te, ortaokulu Tekkeköy’de, lise tahsilini ise Samsun Atakum Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. 19 Mayıs Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Seracılık Bölümü’nü bitirdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi’nde bir yıl eğitim gördükten sonra Kadastro teknisyeni oldu. 1986-1990 yılları arasında Ünye Kadastro Müdürlüğü’nde 1990-1993 yıllarında Samsun Kadastro Müdürlüğü’nde teknisyen, 1993-1999 yıllarında Tekkeköy Kadastro Şefi olarak görev yaptı. 

1999 Mahalli İdareler seçimlerinde DYP’den Aşağıçinik Belediye Başkanı seçildi. 

2002 yılında, Samsun’da AK Parti’ye geçen ilk belediye başkanı oldu. 2004 Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti’den Aşağıçinik Belediye Başkanlığı’na tekrar seçildi. Samsun’da en fazla oy oranıyla seçilen Belde Belediye Başkanı olarak AK Parti tarafından ödüllendirildi. Büyükşehir Yasası ile beldeler kapatıldığı için belediye başkanlık görevi sona erdi. Tekkeköy Belediye Başkanlığı aday adayı ve Milletvekili aday adaylığında bulundu. 2009-2016 yılları arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı SASKİ Tekkeköy Şube Müdürü olarak görev yaptı ve emekli oldu. İnci, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Halil İnci