Hasan Togar: Belediyenin kasasından bir kuruş dahi şahsıma geçmemiştir, geçmeyecektir

TAKİP ET

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Gazete Gerçek Genel Yayın Yönetmeni Hayati Kaynar'a da verdiği röportajda, 'Başta Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere şu zamana kadar kimseyi mahcup etmedim, etmem de. Benim alnım açık. Belediyenin kasasından bir kuruş dahi şahsıma geçmemiştir, geçmeyecektir' dedi.

HAYATİ KAYNAR:
Tekkeköy Belediyesi’nin Toros Tarım Ticaret Sanayi Anonim Şirketi’nden aldığı hibe makam aracı, son günlerde gündemde sıkça yer alıyor. Bunlarla ilgili çok şey yazıldı, çizildi. Bu konuyla ilgili ne söylemek istersiniz?

HASAN TOGAR:
Bizim ne yaptığımız ortadır. Hasan Togar kendine bir araç aldırmadı. Bu hibe edilen araç belediyenin malıdır. Ben, benden önceki belediye başkanının makam aracını nasıl kullandıysam, benden sonra kim gelirse o da bu aracı kullanacaktır. Yapılan iş ve işlemlerin hiçbiri ne Tekkeköy Belediyesi’nin kurumsal kimliğini ne de bahsi geçen şirket açısından mevzuatlara ve yönetmeliklere aykırı değildir. Her şey bilgileriyle ve belgeleriyle ortadadır. Söz konusu firma Düzenleme Ortaklık Payı’nı (DOP) yüzde 40 yerine 34 ödüyordu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dava neticesinde oradaki uygulama iptal edildi. Yani bir nevi Büyükşehir Belediyesi mahkemeyi kazandığı için ruhsatları boşa çıkmış oldu. Büyükşehir’den bize gelen yazı ile biz de söz konusu firmayı mühürlemeye gittik, aynı gün yapılan itirazla yürütmeyi durdurma kararı çıkardılar. Daha sonra ise yapılan görüşmeler neticesinde yüzde 6’dan doğan pay, Toros Tarım'a ücret karşılığı satıldı. Bizde buna mukabil belediyeye yardım amaçlı hibe istedik. Kendileri de uygun gördüler ve belediyemize bir makam aracı ile Samsunspor’umuza 100 bin TL hibe edildi. Benim alnım açık. Cebime giren bir şey olmadığı gibi belediyemize de haksız bir kazanç sağlamadım.

HAYATİ KAYNAR:
Hava kirliliği konusunda bazı çevreler Tekkeköy Belediyesi’ni eleştiriyor. Yıllardır süregelen bu sorun ile ilgili neler yaptınız? Son durum hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?

HASAN TOGAR:
Tekkeköy’de 4 adet ruhsatlı kömür işletmesi mevcut. Büyükşehir Belediyemiz onlarla ilgili arazi çalışması yapıyor. 4 tane kömür şirketini kaldırmaya gücümüz yetti, inşallah bunlar da zaman içinde taşınacak. Adayken de söyledim şimdi de söylüyorum, ben bu havayı teneffüs etmem, kimseye de ettirmem. Tekkeköy’deki hava kirliliği ile ilgili bir takım çevreler halkı yanlış bilgilerle kandırmanın peşine düşmüş. 30 yıldır yaşanan söz konusu kirlilik 3 ay içinde en düşük seviyeye inmiştir. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç olmak üzere Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem hanım bu konu üzerinde duruyor. İlçemize 3 adet seyyar ölçüm aletleri geldi. Tarihinin en düşük hava kirliği döneminin yaşandığı Tekkeköy’de firmalarımıza yapılan uyarılar, sağduyulu bir şekilde karşılanmıştır. Yani ilçemizde hayati bir tehlike söz konusu değildir. Sanayisi olmayan illerde bile kanser riski mevcuttur.

HAYATİ KAYNAR:
Seçim öncesi verdiğiniz sözlerin ne kadarını tuttunuz? Vatandaş ile diyaloğunuz nasıl? Sokağa çıktığınızda nasıl karşılanıyorsunuz?

HASAN TOGAR:
İlçemizde 60 yıllık en büyük yatırımı biz yaptık. İmar revizyonu ile ilgili bütün binaları yaptığımız uygulamayla biz kurtardık. Sanayi içerisinde emsallerle ilgili haksızlıkları düzenledik. 27 yıldır tek bin tane bile evin tapusu olmayan yeri biz iki ayda çözdük. Seçim öncesi verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek için çok mücadele ediyoruz. İnsanları bir araya getirip haklarını almaları için kapı kapı dolaşıyoruz. Atakum'dan sonra Tekkeköy şu anda inşaatta en hızlı büyüyen ilçedir. İlçemizin her yanı şantiye alanına döndü. Bizim hesabını veremeyeceğimiz tek kuruş yoktur. 18 bin kişiden oy aldık. Bu oyun altında ezilmemek için sokaklardayım. Haftanın 1 günü belediyedeysem 4 gün dışarda vatandaşlarımın yanındayım. Benden önceki belediye başkanının ilçeyi nasıl yönettiği ortada. Ekonomik tabloya bakıldığında bu apaçık görülüyor. Yani CHP’nin ilçemizi nasıl yönettiğini Tekkeköylü çok iyi biliyor. Şimdi çıkmışlar ‘Hasan Togar kendine makam aracı aldırttı’ diye meclis üyeleri yaygara yapıyor. Ben başta Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere partime zarar verecek herhangi bir davranışta bulunmadım ve kimseyi de mahcup edecek hiçbir şey yapmadım.

Gazete Gerçek