Havza Ak Parti Gençlik Kolları'nda yeni başkan Sedat Ayan oldu

TAKİP ET

Havza Ak Parti Gençlik Kolları 5. Olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Tek adayla gerçekleşen genel kurulda Sedat Ayan yeni başkan oldu.

Havza Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Havza Ak Parti Gençlik Kolları 5. Olağan genel kurulu oluşturulan divan, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından başladı.

Genel kurulda konuşma yapan yaş haddi nedeni ile görevi bırakarak İlçe yönetim kurulu üyeliğine seçilen Uğur Mastik görevi süresince kendisine destek veren herkese teşekkür ederek; “Ak Parti gerçek manada gençliğe destek veren bir parti.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise görev süresi dolan Mastik ve yönetimine teşekkür ederek; “Gençlerimiz bizim her şeyimiz. Partimizde gençlik kolları bir siyaset okuludur. Gençlik kollarında yetişen bir çok kardeşimiz şimdi ana kademelerde, belediye başkanı veya milletvekili.” Dedi.

Havza Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir İse Ak Partili gençlerin muhalefet olmanın ne demek olduğunu bilmediklerini belirterek; “2001’de Ak Parti muhalefet partisi olarak kuruldu ve o günden bu güne halen gücünü ve desteğini arttırarak iktidarda.” Dedi.

 AK Parti kongrelerinin, demokrasi kültürünün en önemli örneklerinden birisi olduğunu söyleyen AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, “AK Parti, kurulduğu 2002 yılından bu yana gençlere ve gençliğe önem veren bir partidir. ’AK dava’ya gönül vermiş gençlerimizin siyasette örnek aldıkları Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan da, siyasi yaşamına Beyoğlu İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak başlamıştır. Allah, İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini en iyi şekilde yaparak devreden kardeşlerimizin de yeni görev alacak kardeşlerimizin de yar ve yardımcıları olsun. Kongrelerimizin, ilçelerimize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Genel Kurulda son olarak konuşan Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ise siyasetteki tecrübesini gençlik kolları yıllarında kazandığını belirterek; “Uğur kardeşimiz burada edindiği tecrübe ile ilçe yönetimine geldi. Buralar siyaset okulu. Sizlere tek tavsiyem samimiyet. Yaptığınız işte samimi olun. Makam mevki için ve ya bir beklenti ile çalışmayın. Onların hepsi Allahın nasip etmesi ile olur. Sizleri samimi olarak çalışın. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatı da gençlik kollarında başladı ve samimiyeti ile dünya lideri oldu. Yeni yönetime görevinde başarılar dilerim.” Dedi.

Konuşmaların ardından görev süresi dolan Uğur Mastik’e Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir tarafından plaket ve hediyesi verildi.

Gerçekleştirilen genel kurul sonunda Havza AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sedat Ayan olurken yönetim kurulu ise  Teyvik Erdoğan, Melek Öztürk, Aslıhan Aksu, Umut Aydoğan, Mehmet Haşim Yılmaz, Mustafa Güvenç, Yusuf Ulusoy, Hasan Kaya, Deniz Doğuş Bebekoğlu, Burak Balaban, Selçuk Bekdemir, Mecit Cendek, Tuncay Pamuk ve Yasemin Demirhan isimlerinden oluştu.

Havza AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sedat Ayan kendisine görevi laik gören herkese teşekkür ederek; “Dün olduğu gibi bugün ve yarın partimiz ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Genel kurula Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir,  gençlik kolları, kadın kolları yönetimi ve üyeleri katıldılar.