Havza Belediyesi'nden akıllara durgunluk veren harcama!

TAKİP ET

Samsun'un Havza İlçe Belediyesi'nin 2004 ile 2014 yıllarında gerçekleşen belediye yatırımlar arasında, 2006 yılında özel bir şirkete ihale ile satılan arsa üzerine yapılan Şehirlerarası Otobüs Terminalini de göstermesi şaşkınlık yarattı.

Samsunkenthaber'in haberine göre; Havza Belediyesi'nin '2004-2014 Havza Belediyesi Yatırımları' kaydında 2006 yılında satışı yapılan arsa üzerine bir firma tarafından yapılan otogar için 9 milyon TL harcama göstermesi de ayrıca akıllara durgunluk verdi.  

HABERİN BELGELERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

İddiaya göre Havza Belediyesi'nin özel bir şirket tarafından yapılan 9 milyon TL'lik harcamayı, belediye bütçesinden yapılmış gibi gösterdiği ve bu şekilde kayıtlara geçtiği gündeme geldi. Havza ilçesinde bulunan mevcut otogar binasına ait arsa, 2006 yılında ihale yolu ile bir firmaya satılmıştı. 

Bu satışın ardından firma söz konusu arsaya otogar binasını yaptı.  Havza Belediyesi ise satılan arsa üzerine yapılacak otogarın Yap-İşlet Devret modeli işletileceğini açıkladı.  Ancak arsa satışının ve otogar binasının Yap İşlet Devret olmadığı ortaya çıktı.  Havza Belediyesi buna rağmen  '2004-2014 Havza Belediyesi Yatırımları' başlıklı evrakta özel firma tarafından yapılan Şehirler Arası Otobüs Terminali binası için, 9 milyon TL harcama yapıldığına yer vererek söz konusu yatırımın belediye tarafından yapılmış gibi gösterdiği gündeme geldi.

Havza Belediyesi'ne ait '2004-2014 Havza Belediyesi Yatırımları' başlıklı evrakta ayrıca MHP döneminde yapılan 100 kilometrelik kanalizasyon yapımı için ise 11 milyon TL harcama yapıldığı belirtildi. 
'2004-2014 Havza Belediyesi Yatırımları' isimli evrakta, Havza Belediyesi'nin Bütünşehir Yasası sonrası SASKİ'ye devrettiği 37 milyon TL'lik borç ile ilgilide kafa karıştıran rakamların da yer aldığı görüldü. Havza Belediyesi, 100 kilometrelik kanalizasyon yatırımı için 11 milyon TL, yağmur suyu hattı için 4 milyon TL, İçme Suyu Arıtma Tesisi için 5 milyon TL, Kanalizasyon Arıtma Tesisi için ise 7.5 milyon TL yatırım yaptı. Tüm bu yatırımların toplamı ise 27.5 milyon TL'ye tekabül ediyor. Havza Belediyesi ise Bütünşehir Yasası sonrası SASKİ'ye toplam 37 milyon TL borç bıraktı. 

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığından gelen müfettişlerin ise Havza Belediyesinde yaptıkları incelemede tüm bu ayrıntıları mercek altına aldığı öğrenildi. Bakanlık Müfettişlerinin Havza Belediyesinde, yapılmış gibi gösterilen ancak yapılmayan yatırımlar için harcanmış gibi gösterildiği ileri sürülen meblağları da tek tek incelediği ve buna göre bir rapor hazırladığı gündeme geldi.

Kaynak: Samsunkenthaber

Murat ikiz