Havza'da 2. yarı yılı değerlendirme toplantısı

TAKİP ET

Havza'da ikinci yarı yıl değerlendirme toplantısı, Kaymakam Metin Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Yılmaz, Havza Halk Eğitimi Merkezi'nde yapılan toplantıda, öğrenci ve eğitim kurumlarının güvenliğinin hassasiyet taşıdığını söyledi.

Çocukların kendilerine emanet edildiğine işaret eden Yılmaz, "Bu emanetler ülkemizin geleceği. Tüm kurumlarımız ve servis firmalarımız ile sürücüler, bu bilinçle hareket etmek zorunda. Hatası olan kim olursa olsun, en ağır şekilde cezalandıracaktır." dedi.

Eğitim öğretim yılının ilk yarı yılında denetlenen 250 servis arcından 30'una cezai işlem uygulandığını aktaran Yılmaz, öğrencilerin can güvenliği konusunda en ufak duyarsızlık ve hassasiyetsizliği affetmeyeceklerini belirtti.

Denetimlerin en sıkı şekilde devam edeceğine dikkati çeken Yılmaz, "Okul çevresindeki güvenlik tedbirlerimizi ilk yarı yıl için yeterli bulmaktayım. Okul çevrelerindeki tedbirlerimiz artarak devam edecek." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam da 2. yarı yılı hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube'de görevli Özkan Cinbek de okullarda alınan güvenlik önlemleri, güvenlik kameralarının tamamlanması ve Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi'ne entegrasyonu, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele, servis taşımacılığı konularında sunum yaptı.