Havza'da demokrasi nöbetlerine gurbetçilerde destek verdi

TAKİP ET

FETÖ-PDY örgütüne tepki için devam eden demokrasi nöbetlerine çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşamakta olan ve tatil için memleketlerine Havzalı gurbetçilerde destek verdi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Kevser Cami önünde devam eden demokrasi nöbetine katılan ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Havzalı gurbetçiler ile uzun süre sohbet etti.

Hollanda’da yaşayan Sefer Candemir yaptığı açıklamada,  “ İzin yapmak gibi bir derdimiz yok, olamazdı zaten. İzin yapmak yerine demokrasi nöbetlerini tutmaya geldik. Gelemeyen vatandaşlarımızın da ülkemiz için yürekleri atıyor, gözyaşı döküyor ve şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazları kılıyorlar. Oradaki insanların ellerinden gelse tüm Avrupa buraya gelmek ister. Orada yaşayınca vatanın ne demek olduğunu daha iyi anlıyorsunuz.”

Almanya’dan gelen Ali Toprak  ise “ Bizler ülkemiz için, vatanımız için canımızı veririz. Şimdi tatil yapmanın zamanı değil, demokrasiye sahip çıkma zamanıdır” dedi.

Norveç’te yaşana Yusuf Yüksel ise konu vatan olunca herhangi bir partili olmanın da öneminin bulunmadığını ifade ederek, memleketlerine tatile giden diğer gurbetçileri de meydanlardaki demokrasi nöbetlerine davet etti. Yüksel; “Bizim için tek vatan var o da Türkiye, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak zorundayız.” Dedi.

Gurbetçiler ile uzun süre sohbet eden Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise halkın her kemsinin demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıktığını belirterek; “ Devletimizin tüm kurumları, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerimiz, annelerimiz, bacılarımız, babalarımız, kardeşlerimiz hep birlikte ülkemiz ve geleceğimiz için mücadele etmekteyiz. Bizler öyle bir milletiz ki işimizi gücümüzü, tatilimizi bırakıp bu meydanlara gelen bir milletiz. Bunun en güzel örneği ise yaşadıkları Avrupa ülkelerinden izin için gelen ve demokrasi nöbetlerine katılan gurbetçi kardeşlerimiz.  Biliyoruz ki Avrupa’da yaşayan milyonlarca gurbetçimiz bizim için dua ediyor, yürekleri bizim ile atıyor. Gurbetçi kardeşlerimiz bizlere vermiş oldukları desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bu bir gelecek meselesi ya karalık bir gelecek için yatıp uyuyacağız yada güzel ve aydınlık bir gelecek için uykusuz kalacağız. Türk halkı aydınlık gelecek için, Cumhuriyetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak için 15 Temmuz’da ki karanlık geceden sonra kararını verdi ve son emir gelene kadar nöbet tutuyor.” Dedi.

İkiz daha sonra Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen pilav dağıtımına katılarak demokrasi nöbeti tutanlara pilav ikram etti.