Havza'da deneme tarlaları incelendi

TAKİP ET

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam Tarım ve Orman Bakanlığına Bağlı Araştırma Enstitülerince geliştirilen buğday ve arpa çeşitlerinin gelişimini takip etmek için Havza'da Gedik Tarıma ait deneme tarlasında incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.

Yeni Mahalle Çoraközü Mevkiindeki Gedik Tarıma ait 7 bin 900 metrekarelik alanda Tarım ve Orman Bakanlığına Bağlı Araştırma Enstitülerince geliştirilen buğday ve arpa çeşitlerinin yetişme durumlarını test etmek amacıyla oluşturulan deneme tarlasında Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam incelemelerde bulundu ve burada Gedik Tarım Yetkililer Alper ve Sencer Gedik’ten bilgiler aldı.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Lale Baykal, Havza İlçe Tarım Müdürü İbrahim Sağlam ile ziraat mühendislerinden oluşan ekip yapmış oldukları saha incelemelerde ekilen buğday ve arpa çeşitlerin gelişme ve adaptasyon durumları yerinde incelendiler.
Gedik Tarım Yetkililerinde Alper deneme parsellerinde yaptıklar dikim, ilaçlama ve gübreleme gibi uygulamalar ve çeşitlerin gelişme durumları hakkında Sağlam ve beraberindekilere bilgiler aktardı.
Havza Buğday Pazarı Derneği Başkanı ve aynı zamanda Gedik Tarım Ar Ge Sorumlusu Sencer Gedik; “Burada 8 bin metrekare alanda 17 farklı buğday ve 6 farklı arpa tohumluluğu ekimin yaptık. Şuana kadar herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadık. Deneme tarlamızda Tarım ve Orman Bakanlığına Bağlı Araştırma Enstitülerince geliştirilen 7 buğday ve 1 arpa tohumluluğu yer almakta. Gedik Tarım olarak bölge çiftçimizin gelirini arttırmak adına tüm kurumlarımız ile işbirliği içinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Buradan alacağımız veriler ile çiftçimize daha iyi ve kaliteli hizmet  sunma ve yol gösterme imkanımız olacak.” Dedi.
Samsun il Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam “ İlçemizde ekimi yapılarak oluşturulan buğday ve arpa deneme parsellerinde elde edilen sonuçlara göre çiftçilerimizin tarımsal alanlarında ekimlerini tavsiye ve teşvik etmek amaçlanmaktayız. Hasattan sonra elde edilen değerlere göre çeşitlerimizin bölgenizdeki kalite ve verim durumları tespiti tamamlanacaktır.  Çalışmalarımızda bizlere destek olan herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Havzada deneme tarlaları incelendi