Havza'da Traktör Konvoyu

TAKİP ET

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla çiftçiler yaklaşık 100 traktörle konvoy oluşturdu. Konvoy öncesi Havza Belediyesi tarafından demokrasi nöbetçilerine aşure dağıtıldı.

Demokrasi nöbeti tutmaya devam eden Havzalılara Havza Belediyesi tarafından aşure dağıtıldı. Aşure dağıtımı Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından başlatıldı.

Aşure dağıtımı gerçekleştiren İkiz; “ Günlerdir meydanları boş bırakmayan halkımıza teşekkür ediyorum. Bu fedakâr halkımız hizmetlerin en güzellerine layık.” Dedi.

Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhuriyete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 15 Temmuz’da yapılamak istenen darbeye tepki göstermek için konvoy düzenlediklerini söyledi. Çavdar, “Yapılan şerefsizce bir saldırı idi. Cumhurbaşkanımıza ve demokrasimize sahip olmak için bir konvoy düzenledik.  Sayın Kaymakamımıza ve belediye başkanımıza bize verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ederim.”dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise yapmış olduğu konuşmada Havza’nın 81 mahallende çiftçilerin konvoya katıldığını belirterek; “ Bu gece demokrasi nöbetimizde traktörleri ile çiftçilerimiz bize eşlik edecek. Ben buraya gelen tüm çiftçilerimize ve Havza Muhtarlar Derneği Başkanımıza, milli irade ve demokrasimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Yine kalabalık bir şekilde Kevser Cami önündeyiz. Cumhurbaşkanımız bize ne zaman meydanlardan çekilin diye kadar bizler milli irade ve demokrasi nöbetlerine devam edeceğiz.” Dedi.

Akşam saatlerinde Havza Muhtarları Derneği organizasyonu ile Havza Belediyesi önünde toplanan ve Türk bayrakları ile süslenmiş traktörler, buradan ilçe merkezide yatsı namazı sonrası konvoy halinde tur attılar.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’de birer traktöre binerek konvoy ile şehir turu attılar.

 

 

 

 

 

Konvoya özel otomobiller ve motosikletlilerde eşlik ettiler.