Havza'ya 2 milyon 100 bin lira hibe desteği

TAKİP ET

Havza'da traktör ve tarımsal ekipman satışı üzerine faaliyet gösteren Ilıca Pazarı Sahiplerinden Veli Kurt Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) AB Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı IPARD programı 'Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi' tedbiri kapsamında Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi projeleri kapsamında Havza'ya 2 milyon 100 bin lira hibe desteği kazandırıldığını belirtti.

Ilıca Pazarı  Sahiplerinden Veli Kurt 2020 yılının ilk ayından bu yana  TKDK tarafından IPARD’ın Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi projeleri kapsamında kendileri tarafından harılanan 40 projenin hibe desteği almaya hak kazandığını belirterek; “  Onaylanan projelerimiz yüzde 55 hibe kullanmaya hak kazandı. Firmamız proje danışmanları tarafından hazırlanan ve 3 milyon 750 nin lira tutarındaki projeler kapsamında ilçe çiftçimiz TKDK’dan 2 milyon 100 bin lira hibe desteği kullandı. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun.  Firma olarak daha önceki çağrı dönemlerinde hazırladığımız çok sayıda proje onaylandı ve üreticimiz hibelerini kullandı. İnşallah önümüzdeki dönemlerde yine firmamız tarafından 8 milyon 200 bin lira tutarında 80 proje hazırlandı ve bu projelerin 4 milyon 510 bin liralık kısmı çiftçilerimize hibe olarak kullandırılacak. ” dedi.

Kurt tarımsal ekipman ihtiyacı olan çiftçilere her türlü kolaylığı sağladıklarını belirterek; “Tarım aletlerini yenileyecek veya yeni alacak çiftçilerimize proje danışmanlığı yapmaktayız. Farklı proje danışmanları ve kendi personelimizden oluşan uzman danışmanlarımız üreticilerimize en doğru bilgilendirmeyi yaparak hibe programlarından en iyi şekilde yararlandırmaktalar.“ dedi.

Kurt hibe desteği almaya hak kazanan projeler kapsamında römork, merdane, pulluk, ilaçlama makinesi, mibzer, gübre serpme makinesi ve çapa makinesi gibi  birçok ekipmanın çiftçilere teslim edildiğini belirtti.

Ilıca Pazarı Sahibi Veli Kurt bu tür desteklemelerin tarımın modernizasyonu için önemli olduğunu belirterek; Teknoloji her gün ilerliyor. Çiftçimizde değişen şartlara ayak uydurmak durumunda.  Daha kaliteli üretim yapmak ve işletmelerini büyütmek isteyen çiftçilerimize devletimiz tarafından sağlanan bu desteklemeler büyük bir fırsat. İşletmesini yenilemek ve büyütmek isteyen tüm çiftçilerimizi bu hibe programlarından yararlanmaya davet ediyorum. İşletme olarak toprak işlemeden hasada her türlü her türlü ekipman çeşitlerimiz ile çiftçilerimizin hizmetindeyiz.  ” diye konuştu.

Kurt devletin tarımsal kalkınmaya önemli destekler verdiğini ifade ederek“ Sayın Cumhurbaşkanımızın pandemi döneminde yapmış olduğu çağrı ile çiftçilerimiz arazilerini boş bırakmadı. Yine devletimizin sağladığı hibe programları ile çiftçilerimiz daha modern ekipmanlara sahip oldular. Sektörün içinde bir kuruluş olarak pandemi süreci çiftçimiz için hareketli geçti bunu yakından takip ettik. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devletimizin ilgili kurumlarında çiftçilerimize vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ederim.” Dedi.

Havzaya 2 milyon 100 bin lira hibe desteği