Havza'ya sel vurdu

TAKİP ET

Havza ilçesinde Hacıdede, Şeyhkoyun, Şeyhsafi ve İmircik mahallelerinde yağan yağmur sularının ilçe içinden geçen Hacıosman Deresi'nde su seviyesini yükseltti. Sel suları, yaklaşık 3 metre derinliği olan Hacıosman Deresi'nin yatağı doldurdu.

Mahalle sakinlerinden gelen uyarıları dikkate alan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, tüm ekipleri toplayarak Hacıosman Deresi'nin taşma tehlikesi gösterdiği yerde tedbirler aldılar.

Havza Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (SASKİ) ait dört iş makinesi ile derenin sel ile birlikte getirdiği dal ve benzeri şeylerden ötürü tıkanmasına neden olabileceği bölgede çalışma yapıldı.

Yaklaşık 1 saat süren yoğun çalışma su seviyesinin düşmesi ile sonlandırıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz  Havza'da . 1976 ve 2008 yılında yine aynı bölgeden gelen yağmur suları nedeni ile sel felaketi yaşadığını belirtti.

İkiz Havza'ye çevre mahallerde yağan yağmur nedeni ile bu tehlikenin yaşandığını belirterek; " Gelen ihbarlar üzerine belediye olarak gerekli tedbirlerimizi aldık. Hacıosman deresinin tıkanmaması için SASKİ ve Havza belediyesi ekipleri yoğun uğraş verdiler. Öğrendiğimiz kadarı ile mahallerimizde ekili alanlar zarar görmüş. Şimdi su çekilmeye başladı. Sadece maddi hasar ile atlattık. İlçe merkezimizde ile yapılan çalışmalar neticesinde sel olayı yaşanmadı.  Özverili çalışmalarından ötürü tüm Belediye çalışanlarımız ve SASKİ ekiplerine teşekkür ederim. " dedi.