Hayatta Bende Varım Projesi kapsamında özel gençler kahvaltıda buluştu

TAKİP ET

Havza Huzurevi Spor Kulübü Derneği ve Havza Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Hayatta Bende Varım Projesi çalışmaları kapsamında özel genç düzenlenen kahvaltı ile ilçe protokolü ve Havza Belediyespor futbolcuları ile bir araya geldiler.

Huzurevi Spor Kulübü Derneği ve Havza Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı 2016-2 çağrı döneminde gençlik projeleri destek programı kapsamında Havza’da yaşayan 14 – 29 yaş arası özel gençlerin hayata kazandırılması amacı ile hazırlanan Hayatta Bende Varım Projesi kapsamında kurs gören özel öğrenciler düzenlenen bir kahvaltı ile Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Belediyespor Kulüp Başkanı Aziz Pekşen, yönetimi ve futbolcuları ile bir araya gerek kahvaltı yaptılar.

Proje ile toplumla entegre olamamış dezavantajlı gençlerin entegrasyonunun sağlanmasının amaçlandığını anlatan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, “Bu gençlerin sosyal ve psikolojik sorunlarla karşılaşmalarını engellemek, zamanlarını verimli ve eğlenceli şekilde geçirebilecekleri ortam sunmak, üretici, topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”dedi.

Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve Spor Kulübü Başkanı Hasan Göktuğ ise, 14-29 yaş arasındaki özel bireylere yönelik projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı 2016/2 dönem proje çağrısıyla yüzde 100 hibe destekli hazırlandığını anlattı.

Göktuğ; “Proje kapsamında dezavantajlı gençlerin badminton, atletizm ve boks gibi sportif etkinliklere katılmasını arzu etmekteyiz, ayrıca el sanatları alanında da etkinlikler projemiz kapsamında devam etmekte.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise kahvaltıda özel gençler ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Özel gençlerimizin hayata kazandırılması bizim için önemli. Havza Belediyesi olarak engelli koordinasyon merkezimiz ile bizlerde hem engellilerimize hem de toplumun diğer kesimlerinde farkındalık oluşturma adına kurslar açmaktayız. Bu vesile ile Süper Amatör Ligin ikinci yarısında ilk maçına çıkacak olan Havza Belediyesporumuza başarılar dilerim.” Dedi.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ise yapmış oldu konuşmada her an herkesin engelli olabileceğini ifade ederek; “kardeşlerimizin her zaman, her türlü sıkıntılarını paylaşmaya hazırız. Engelli olanlar onlar değil ön yargıları ile bizleriz. Toplumda i ön yargılar bu gibi projeler ile kırıldıkça engellilerimizin önündeki engeller kendiliğinden kalkacaktır.Ligin ilk yarısını lider kapan ve ilk maçına bugün çıkacak olan Havza Belediyesorumuzun futbolcu, teknik ekip ve yönetimine ikinci yarıda da başarılar dilerim.” Dedi.

Kahvaltı sonrası ile Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ve Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu Hayatta Bende Varım Projesi kapsamında açılan el sanatları kursunu ziyaret ederek burada özel gençler ile sohbet ettiler.

Programın sonunda özel öğrenciler, protokol üyeleri ve Havza Belediyespor futbolcuları ile fotoğraf çekindiler.