Haydi Samsun kan bağışı kampanyasına

TAKİP ET

Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından amsun Valisi İbrahim Şahin'in öncülüğünde 'Samsun Kan Bağışlıyor Kampanyası' düzenleniyor.

Konuyla ilgili olarak Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından yapılan açıklamada; "Kan, kaynağı sadece insanda olan ve yapay olarak üretilemeyen bir maddedir. Kan bileşenleri birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların kan bileşenleri ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için düzenli ve gönüllükan bağışçılarına ihtiyaç vardır. 

Kış mevsimi kan bağışı oranlarının büyük düşüş gösterdiği bir dönemdir; çünkü bir birey, kan bağışında bulunmak fikrini bu dönemde ileri tarihlere ertelemektedir. Ancak bu durum kan bileşeni stoklarını olumsuz etkilemekte ve sonuçta da sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların kan ihtiyaçlarının karşılanmasında sıkıntıya düşülmektedir.

Gönüllü bağışçıları sayesinde Türkiye’nin ihtiyacı olan kanı karşılamak için titiz bir çalışma gerçekleştiren Türk Kızılayı, bu sene havaların soğumasıyla birlikte kan stoklarında kritik seviyeleri gördü. Her yıl kış döneminde benzer sorunlar yaşayan Kızılay, bu yıl Genel Başkan Dr. Kerem Kınık’ın kamuoyunu kan bağışında bulunma çağrısından sonra, vatandaşların kan bağışına yoğun ilgisiyle karşılaşarak kan stoklarını normal seviyelere çıkarmayı başardı.

Ülkemizde her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç duyulmaktadır. İlimizdeki kan ihtiyacın karşılanmasında sorun yaşanmaması için kan stoklarının ihtiyaca cevap verebilirliğini sürdürmek amacıyla Samsun Valimiz İbrahim ŞAHİN’in öncülüğünde “Samsun Kan Bağışlıyor” sloganı ile 25 Ocak 2017 Çarşamba günü Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda saat:15.00’da Kan Bağışı Kampanyası başlatılacaktır. 

Samsun Valisi İbrahim Şahin’in kan bağışında bulunarak başlatacağı “Samsun Kan Bağışlıyor Kampanyası”nın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için yayın organlarınızda kampanyanın duyurusunun yapılmasını arz eder, kampanyada Sizleri Valimizle eş zamanlı kan bağışında bulunarak kampanyaya destek olmaya davet ederiz.


Tarih:25Ocak 2017 Çarşamba
Saat: 15.00
Yer:Samsun Cumhuriyet Meydanı"

samsun kan bağışı