Hayırseverler öğrenciler ile buluştu

TAKİP ET

Samsun'un Terme ilçesinde yaptıkları büyük bağışlarla Terme'ye iki okul kazandıran KIR ailesi, bağışçısı oldukları okulları ziyaret ederek öğrenciler ile bir araya geldi.

Samsun’un Terme ilçesinde yaptıkları bağışlarla birlikte, Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu yapılmasını sağlayan Kır ailesi okulları ziyaret ederek öğrenciler ile bir araya geldi. Hayırsever Temel Kır, Burhan Kır ve Ailesinin katıldığı ziyarette Hayırsever Mustafa Kır’da yer aldı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Kır ailesine okulların yapılmasına sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.

“TERME TEKLİ EĞİTİME GEÇEN İLK İLÇE OLDU”

Programda konuşma yapan Başkan Şenol, “Terme’de son dönemde eğitim alanında büyük adımlar attık. Bu adımları atmamızı sağlayan en önemli unsur ise bağışçılar. Sayın Kır ailesinin katkıları bizler ve Terme için çok önemli. Belediyemizin de bu okulların yapılmasında büyük katkısı var. Yapılan bu okul yatırımları ile Terme ilçesini eğitimde çok önemli bir yerine taşıdık.  Samsun’un ilçeleri arasında tekli eğitime geçen ilk ilçe olmanın da gurunu yaşıyoruz. Bunu siz bağışçılarımız sayesinde başardık. Artık Temel Kır’ın binlerce çocuğu var onlar yaptıkları bu bağışlar ile birlikte hepimizin anne babası oldular.” Şeklinde konuştu.

Temel Kır Oğlu Burhan Kır ve Mustafa Kır programda öğrencilerin sorunlarını yanıtladı. Geçmişte maddi olarak zorluklar yaşadıklarını ama manevi olarak her zaman zengin olduklarını belirten aile üyeleri yapılan okul yatırımın kendi manevi yanlarını daha da zenginleştirdiğini ifade etti. Temel Kır, “Böylesi büyük bir projeye destek vermekten kaynaklı, Allaha şükretmekten başka diyeceğimiz yok” şeklinde konuşurken Oğlu Burhan Kır, “ilk başta bu projenin bu kadar büyük olacağını biz de tahmin edememiştik. Aslında biz bir mum yaktığımızı düşünürken, ortaya bu devasa proje çıkmış. Allah o dönem bizim yanımızda yer alan herkesten razı olsun” dedi.

Kır ailesi ve Belediye Başkanı Şenol Kul daha sonra yapılan okulları gezerek incelemelerde bulundu.

10 OKULUN AÇILIŞI PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

Terme ilçesinde son 2,5 yılda yapılan 10 okulun toplu açılış töreni Pazar günü Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Milletvekillerinin de katılımıyla Ulviye Kır İmam Hatip Orta Okulunda yapılacak. Başkan Kul tüm Terme halkını yapılacak olan açılış törenine davet etti.