'Hem Diyanet'i hem İhsan Şenocak'ı hedef alan söylemleri kınıyoruz'

TAKİP ET

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, kısa adı İFAM olan İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi'nde eğitimci olarak görev yapan Dr. İhsan Şenocak üzerinden yürütülen tartışma hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, Sayın Şenocak gibi kıymetli bir ilim adamının açığa alınmasıyla ilgili düşüncelerini açıkladıklarını ve hiç kimseyi, hatta Diyanet İşleri Başkanlığı’nı töhmet altında bırakacak bir açıklama yapmadıklarını, ancak bu hadise ile Sayın Şenocak’ın maruz kaldığı muamelenin sevenlerini olduğu kadar, camiamızı üzdüğünü ifade ettiklerini belirtti. 

Hasan Türüt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Dr. İhsan Şenocak’ın hangi gerekçeyle soruşturmaya maruz kaldığını bilemiyoruz. Resmi bir açıklama yapılmadı. Kendisinin İFAM da yaptığı İslami çalışmalar ve hem de vaazlarıyla tanınan değerli bir ilim adamı olması nedeniyle eğer gereksiz ise açığa alınmadan da soruşturmanın yürütülebileceğini ifade ettik. Nitekim soruşturma açıp açmamak kurumun inisiyatifindedir. Ortada bir suç varsa, ne şekilde hareket edileceğini kurumun kendisi değerlendirir. Dolayısıyla STK olarak bizlerin bu konuyu istismar etmesi, birilerine gözdağı verilmesi veya güzide kurumumuzu yıpratmaya yönelik bir girişimdi bulunmamız söz konusu olamaz. Kaldı ki her zaman güzide kurumumuzun yanında ve destekleyen bir sendikayız. 

Ancak bazı sendikaların İhsan Şenocak ve Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden hiçte inandırıcı olmayan açıklamalarıyla sahaya yönelik şovmenlik yaptıkları görülmektedir. İhsan Şenocak bizim üyemiz değildir. Ancak üyemiz olsun olmasın Diyanet personeline kardeş gözüyle bakan, Diyanet personelinin mesleki tüm sorunlarını kendine dert edinen bir sendika olarak ilgilenmemiz ve takip etmemiz doğaldır. Bu çerçevede üyelerimize ve temsilcilerimize sessiz kalmaları için çağrı yapmak sendikacılık anlayışımıza terstir. Hatta üyemiz olmadığı için ötekileştirici mesajlar da vermeyiz. Bu tür davranış ve söylemler tekfircilere yakışır!

Soruşturmayla birlikte, soruşturmayı yürüten kuruma ve soruşturma geçiren memura karşı olumsuz üslup kullanılması ve adeta saldırılması tekfirciliktir. Hepimiz biliyoruz ki, her memur soruşturulabilir. İftira da olabilir, gerçek suçlama da… Ancak soruşturma, o kişinin suçlu olduğu anlamına gelmez. Bu itibarla güzide kurumumuza yönelik ithamları esefle kınıyoruz.  Ayrıca Sayın İhsan Şenocak Hoca’nın şahsına karşı isim vermeden yapılan saldırıları da doğru bulmuyoruz ve zımni ifadelerle Sayın Şenocak’a saldıranları da şiddetle kınıyoruz.”