Hizmet-iş ile Alaçam Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

TAKİP ET

Alaçam Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında belediye işçilerinin mali ve sosyal hakları konusunda toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Alaçam Belediye ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler neticesinde belediye işçilerini kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri tamamlanarak anlaşma sağlandı. Alaçam Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan imza törenine Belediye Başkanı Hadi Uyar , Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Şube Sekreteri Arif Çelik, Alaçam Belediyesi Mali İşler Müdürü Mustafa Çelik, Alaçam Belediyesi Sendika Temsilcisi Erol Dilli katıldı.


Hak-iş il Başkanı Hizmet-iş Sendikası Şube Başkanı Uzun; “Öncelikle Belediye Başkanı Hadi UYAR’a ve komisyona teşekkür ediyorum. Karşılıklı hoşgörü içerisinde gerçekleştirdiğimiz Toplu iş sözleşmesi müzakerelerini, çalışan arkadaşlarımız için iyi bir zam alarak neticelendirdik. Yapılan bu anlaşma ile çalışan arkadaşlarımızın ücretleri, sosyal hakları, çalışma koşulları ve ekonomik dengeleri gibi daha bir çok konuda görüşmeler sağladık, karşılıklı anlayış çerçevesinde geçirdiğimiz sözleşme görüşmelerinde mutlu bir neticeye ulaştık, bunun neticesinde üyelerimizin yevmiyelerine 2 yıl için %36 oranında sosyal yardımlarına 2 yıl için yine aynı şekilde %36 oranında zam yapıldı. Atılan imzalar ile Çalışanlarında yüzünü güldüren bu Toplu iş sözleşmesi belediye işçisi olan çalışanlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi 
Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, ”Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren işçimizin, memurumuzun maaşlarını geciktirmeden ödemekteyiz. Belediyemizin imkanları dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Halkımıza en nitelikli hizmetin sunulması konusunda işçi kardeşlerimizin alın terlerinin bu sözleşme ile karşılığını bulduğuna yürekten inanıyorum.  İşçilerimizin ve ailelerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. İşçilerimizin emeğine ve alın terine saygılıyız. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun" dedi.


“Belediye bünyesine yeni dahil olan arkadaşlarımızda sendika üyeliği heyecanı” 
Şube Başkanı Uzun; Alaçam Belediyesi taşeron şirketinde çalışmakta iken 696 sayılı KHK gereği belediye iktisadi teşekküllerine geçişi yapılan işçi arkadaşlarımız için de yeni bir adımı bugün attık. Alaçam belediyemizde görev yapan ve bir umutla sendikalı olup toplu iş sözleşmesi kapsamına dahil olmak isteyen işçi arkadaşlarımız için sendika üyeliği ile birlikte ilk adımı atmış olduk. Arkadaşlarımızın daha iyi şartlarda hizmet verebilmeleri, mali ve sosyal anlamda refah seviyeleri yüksek  bir şekilde çalışabilmeleri için, elimizden gelen tüm gayreti, çabayı göstereceğimizi bilmelerini istiyorum. Tüm üye arkadaşlarımıza Türkiye’nin en büyük sendikası olan Hizmet-iş Sendikamıza  hoş geldiniz diyor
 

Ziya Uzun