Hocalı şehitleri Samsun'da anılacak

TAKİP ET

Kardeş ülke Azerbaycan'da 1992 yılında Hocalı kasabasında gerçekleştirilen katliamda şehit olanlar Samsun'da anılacak.

Etkinlikle ilgili ziyaretlerde bulunan Azerbaycan’dan gelen katılımcıları ağırlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, “Kardeş ülkemiz Azerbaycan’da yaşanan bu soykırım bizleri çok üzmüştü. Hiç suçu olmayan sivil vatandaşlar hatta ve hatta küçücük bedenler katledildi. Hocalı kasabasını basan Ermeni kuvvetleri hiç acımadan bu canlara kıydı. Böyle bir olayı Rabbim hiçbir milletin başına vermesin. Bu akşam yapılacak etkinlikte inanıyorum ki katliamın boyutu daha geniş çaplı anlatılacaktır” diyerek ziyaretçilere teşekkür etti.
  26 Şubat 1992 yılında Ermenistan’ın 366. Motorize Piyade Alayı’nın Hocalı kasabasına yaptığı baskın sonucu genç, yaşlı, çoluk çocuk, yüzlerce Azerbaycanlının hayatını kaybettiği günü anmak üzere Atakum Belediyesi ve Samsun Aydınlar Ocağı tarafından ‘25. Yılında Hocalı Katliamı’ adlı etkinlik düzenlendi. Hocalı katliamında hayatını kaybedenlerin anılacağı “25. Yılında Hocalı Katliamı” programı 01 Mart Çarşamba günü saat 18:00’da Yalı Kafe’de bulunan Tuğra Salonu’nda gerçekleştirecek.
    26 Şubat 1992 günü Karabağ Savaşları sırasında Hocalı kasabasını basan Ermenistan’a bağlı kuvvetler burada yaşayan sivilleri acımasızca katletmişti. Resmi kayıtlara göre 600’ün üzerinde Azerbaycanlının hayatını kaybettiği bilinirken bu sayının daha yüksek olduğu da iddia ediliyor.