Hüseyin Dündar: Şehitlerimizi saygıyla yad ediyoruz

TAKİP ET

Çarşamba Belediyesi tarafından 500 dönümlük alanda çalışmaları devam eden Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı (DOYAP) içerisinde Şehitler Fidanlığı alanı oluşturuldu.

Çarşamba Belediyesi tarafından 500 dönümlük alanda çalışmaları devam eden Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı (DOYAP) içerisinde Şehitler Fidanlığı alanı oluşturuldu. 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba İletişim Fakültesi öğrencilerinin talepleri üzerine Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın talimatlarıyla ilçenin 5 kilometre güneyinde bulunan Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı (DOYAP) içerisinde Şehitler Fidanlığı alanı oluşturuldu. Öğretim görevlileri ve öğrencilerle birlikte fidan dikme etkinliğine katılan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Garnizon Komutanı Ramazan Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir Çarşamba’mız çok anlamlı bir alan kazanıyor.” dediler.

DÜNDAR, “DOYAP’IN EN ANLAMLISI, ŞEHİTLER FİDANLIĞI OLDU”
Şehitler Fidanlığı teklifinin İletişim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinden geldiğini belirten Belediye Başkanı Dündar, “Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı adını verdiğimiz bu bölge şehir merkezinin 5 km güneyinde Yeşilırmak kıyısında 500 dönümlük bir alandır. Biz son 2 yıldır bu alanı düzenliyoruz. Altyapı, drenaj, sulama, çimleme ve yaya yol çalışmalarını bitirdik. Burası çok büyük bir rekreasyon alanıdır. Yöresel çarşı ve sokağıyla, binicilik tesisleri, mesire, spor ve oyun alanlarıyla bu bölgeyi düzenliyoruz. Böylesine büyük bir projenin en anlamlı unsuru da bugün burada oluşturduğumuz Şehitler Fidanlığı olmuştur.” dedi.

DÜNDAR, “ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA YAD EDİYORUZ”
Türk ordusunun büyüklüğüne değinen Başkan Dündar, “Ordumuz ülkemizi devletimizi ayakta tutan yüzyıllardır bu topraklarda var olmamızı sağlayan en önemli unsurlardan birisidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin dün olduğu gibi bugünde en güçlü unsuru olan ordumuz gibi bizim büyük bir gücümüz daha var oda şehitler ordumuzdur. Bu toprakları bize mülk yapan şehitlerimiz var. Her şeyimizi onlara borçluyuz. Hala daha bu topraklarda durmak tutunmak içinde şehitler vermeye devam ediyoruz. İlçemizin yakın zamanda son şehitleri olan Mustafa Öztürk ve Hasan Kavuz kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Adları burada yaptığımız alanda yaşayacak. Şehitlerimize bir saygı ve vefa borçu olarak burada yaptığımız fidanlığı da şehitler fidanları olarak adlandırdık. Teklifleri için öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.