İhsan Şenocak'ın Açığa Alınması Talihsizlik

TAKİP ET

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, İFAM'ın kurucusu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezinde Eğitim Görevlisi olarak görev yapmakta olan Dr. İhsan Şenocak'ın açığa alınmasını talihsizlik olarak değerlendirdi.

Hasan Türüt, “İFAM olan İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’nde tefsir, hadis, fıkıh, akâid, usûl, nahiv, mantık, kavâid ve makâsıd gibi temel ve yardımcı ilimler okutarak gençlerimizi ve toplumu İslami ilimlerde yetiştiren çok kıymetli bir Hocamızın maruz kaldığı bu muamele sevenlerini olduğu kadar, Diyanet Bir-Sen camiasını da üzmüştür,” dedi. 

Hasan Türüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Dr. İhsan Şenocak, Diyanet camiası tarafından yakından tanınan bir isimdir. Diyanette çeşitli görevlerde bulunmuş, yaptığı dini değerlendirmelerle toplumun takdirini kazanmış, İslami ilimlerde kendisini yetiştirmiş, bilgilerini Müslümanların eğitilmesi noktasında paylaşan, mesaisini bu yönde özverili bir şekilde harcayan çok kıymetli bir ilim adamıdır. Konferanslarından ve vaazlarından yakından tanıdığımız İhsan Şenocak, Kur’an ve sünnet ehli bir ilim adamı, söyleyeceklerini çekinmeden söyleyen değerli bir şahsiyettir. 

İhsan Şenocak, bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırılmıştır. Resmi bir açıklama yapılmadığı için ancak tahminler üzerinden fikir yürütme durumundayız. Sayın Şenocak’ın soruşturmanın selameti açısından geçici de olsa açığa alınmasını doğru bulmuyoruz.  Mümin ilim adamlarının bedel ödemesi geçmişte kalmıştır. Kendisi “Allah’ın(cc) ayetlerini okumaktan daha onurlu bir vazife ve bu yolda bedel ödemekten daha büyük bir şeref tanımıyorum.” Dese de kendisini tanıyan, seven, takdirle takip eden gerek kamuoyu gerek öğrencileri gerek Diyanet camiası bu müessir olaydan büyük üzüntü duymuştur. 

Tevazuu elden bırakmadan toplumu itidale davet eden İhsan Şenocak, “Bu hadise, kalem ve kelam zaferleriyle dolu tarihin akışı içerisinde küçük bir nokta bile değildir. Kardeşlerimi itidâle davet ediyorum” diyerek yine hoşgörüsünü elden bırakmamıştır. Diyanet Bir-Sen olarak bu şahsiyete bu zulmü reva görenlerin vicdanlarına seslenerek bir an önce bu çilenin sona erdirilmesi çağrısında bulunuyorum. Zira İhsan Şenocak, açığa alınmadan da soruşturma yürütülebilirdi. Nitekim soruşturmanın selametini riske düşürecek bir durumun söz konusu olmadığını tahmin ediyoruz. Bu itibarla Sayın Dr. İhsan Şenocak’ın görevine iade edilerek yapılan yanlışlığın düzeltilmesini talep ediyoruz.”