İlk Kez Ev Almak İsteyenlere Kredisiz Ev Alma İmkânı

TAKİP ET

​​​​​​​Ev almak isteyenler için bir fırsat tanıyan Halkbank'ın gayrimenkul kredisi faiz oranları değerini %0,99'a getirmesi ve vadeyi 15 yıla kadar uzatması çok konuşuluyor.

Ev almak isteyenler için bir fırsat tanıyan Halkbank’ın gayrimenkul kredisi faiz oranları değerini %0,99’a getirmesi ve vadeyi 15 yıla kadar uzatması çok konuşuluyor. Kredi ödemelerinin uzun vadeli şekilde gerçekleşmesi ile birlikte taksit miktarlarının da kira tutarlarına yakın veya bire bir aynı olması durumu var. Bu durum da reel gelirin orta ve uzun vadede artacak olması düşünüldüğünde söz konusu kredi ödemeleri uzun ve orta vadelerde artıyor. Bu sebeple ev almak isteyenlerin kredi ödemeleri uzun ve orta vadede ev halkının geliri içinde düşük miktarda bir paya sahip olacak.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın verdiği konut kredisi faiz oranlarını %0,99’ çekmesi ve vadeleri 15 yıla yükseltmesi ile birlikte pek çok insanın umutları yeşerdi. Bu şekilde çok sayıda insan kira öder gibi ev sahibi olacak. Kredi ödemelerinin vade ve taksit tutarlarının bazı vadelerde yakın veya bire bir olması bu durumu mümkün kılıyor.

Kredisiz Ev

Ev sahibi olmak isteyenler öncelikli olarak kredisiz ev fırsatlarını araştırıyor. Ev alımlarında kendilerine uygun sistemleri bulamayanlara özel olarak kullanıma sokulan, farklı fonlarda kredisiz ev alma yöntemleri mevcut. Böylelikle tüketiciler kendi bütçelerine en uygun olan fon üstünden sisteme adlarını yazdırabilecekler. Yapılan fon seçimlerinin soncunda, tüketicilerin maddi zorluk yaşamalarının da önüne geçilmeye çalışılmaktadır.

Öte yandan yapılan ödeme planlarında tüketicilere en yüksek seviyede karar yetkisi verilebilmektedir. Bu durum da şahısların aylık var olan gelirlerine uyacak şekilde bir ödeme planı anlamına gelir. Böylelikle kişilerin kredisiz bir şekilde ev alımlarında kazanacakları bir diğer avantaj da peşinat sistemler oluyor.

Kredinin Uzun Vadeli Finansman Sağlaması

Kredilerin uzun vadeli finansman olanağı sağlaması bu konuda sıkıntı yaşayanlar için de büyük bir avantaj sağlıyor. 180 aya varan vadelerle 0,99 faiz oranıyla 250 bin TL gayrimenkul kredisi kullanan tüketicilerin aylık olarak taksit tutarı 2 bin 980 TL oluyor. Bu şekilde darboğaz durumunun kırılması sağlanacak. Ev alma isteği olan insanların çoğu peşinat sıkıntısından çekinirler.