İlkadım'da Şehidimiz için Kuranı-Kerim ve Dua Gecesi

TAKİP ET

Samsunlu Sıhhıye Uzman Çavuş Nejat Yaman'ın Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit düştüğü haberi şehri yasa boğdu.

amsun’u yasa ve hüzne boğan bu acı haber sonrası İlkadım Belediyesi tarafından  Şehit Uzman Çavuş Nejat Yaman için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar yapıldı.  

MANEVİYAT DOLU GECE

Her akşam farklı bir mahalle camiisinde gerçekleştirilen Gönül Sohbetleri ve Kur'an Ziyafeti programı Kadıköy Camiinde yapıldı. Ramazan ayının 11'inci gününde yapılan programda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci ve Ankara Kocatepe Camii Müezzini İbrahim Çakıllı, okuduğu Kur'an-ı Kerim ile maneviyat dolu bir gece yaşattı. Teravih öncesi okunan Kuran Kerim ile  maneviyatın doruğa çıktı. Ezan'ın okunması ile sona eren program sonunda eller semaya Şehit Uzman Çavuş Nejat Yaman için kalktı. Yüreklerin burkulduğu  gecede okunan Kur'an-ı Kerim şehidin ruhuna hediye edildi.  Cemaat yapılan duada, şerlerin defî,  ülkenin birlik, beraberlik ve selameti için niyazlarda bulundu. 

“BİRLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK.”

Türkiye’nin bölgesinde ve Dünya’da güçlü olmasını istemeyen küresel güçlerin terör örgütleri üzerinden ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya çalıştığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,     “ Ülkemizin güzel birlik ve beraberliğini bozmak isteyen insanları birbirine küstürmeye çalışan huzurumuzu bozmak isteyen şer güçler var. Bölgesinde ve Dünya’da güçlü ve lider bir Türkiye istemeyenler her türlü alçaklığı yapıyor. Ülkemiz ve devletimiz güçlü. Devletimiz PKK’ya çok güçlü operasyonlar yapıyor. Gittikçe eriyorlar ve yok olacaklar. Devletimiz bu konunda kararlı. Terör asla amacına ulaşamayacak. Ülkemiz teröre karşı meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanacak ve saldırıların üstesinden gelecektir. Terörün ülkenin istikrarını bozmasına fırsat vermeyeceğiz. Hüzünlüyüz. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

İlkadım Belediyesi