İşkur'dan Terme Belediyesine 69 İşçi İstihdam Edildi

TAKİP ET

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, Terme'de 69 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Terme Belediyesinde İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 69 işçi işe başladı. İŞKUR ile Terme Belediyesi arasında imzalanan sözleşme gereği 6 ay boyunca Terme Belediyesi’nde görev yapacak personel, belediye sınırları içinde bulunan alanlarda çevre temizliği işlerinde çalıştırılacak. 

Bu işçilerin maaşı ve sigortası İŞKUR müdürlüğü tarafından sağlanacak. Mevsim itibariyle işlerin yoğun olduğu, park, bahçe ve çevre temizliği ile yol bakım onarımlarında bu işçileri çalıştıracaklarına değinen Başkan Kul, "Çalıştıracağımız işçiler 6 ay süreyle belediye hizmetlerine önemli katkıda bulunacaklar. Hükümetimizin sunmuş olduğu bu istihdam sayesinde geçici de olsa issizler işe kavuşuyor, kurumlar hizmet veriyor. Bu programların devam etmesi herkes açısından faydalı bir hizmet." diye konuştu. 
Program dâhilinde çalışmaya başlayan işçiler Terme’de sahil boyunca çöp toplama ve çevre temizliği çalışmaları gerçekleştirdiler.